Joi, 22 decembrie 2011, ora 11,00 va avea loc la Sfântu  Gheorghe o ceremonie de comemorare

A devenit o tradiţie ca în fiecare an, pe 22 decembrie să se organizeze la Sf. Gheorghe o suită de manifestări comemo­rative organizate de Aso­ciaţia Independentă şi Apolitică a Re­voluţionarilor din Covasna-Har­ghita în memoria Eroilor Martiri căzuţi pe altarul Libertăţii la finele lui 1989.

Ne referim la slujbe de pomenire, depuneri de coroane, împărţirea unor ajutoare materiale familiilor mai nevoiaşe ale revoluţionarilor, toate culminând cu o Adunare solemnă comemorativă  ce  se ţine de fiecare dată în centrul municipiului reşe­dinţă de judeţ.

După cum ne-a precizat ieri dl. Vlad Ene, preşedintele amintitei organizaţii, anul aceasta – unul de criză profundă – totul va fi, din păcate, redus ca amplitudine, moti­vele financiare fiind de vină.

Cu toate acestea joi, 22 de­cembrie a.c. la ora 11,00 va avea loc o scurtă Solemnitate la Troiţa din Parcul Elisabeta al municipiului  Sf. Gheorghe, la care vor lua parte  conducerea Asociaţiei revoluţiona­rilor covăsneni, cadre militare, ce­tăţeni ai localităţii, reprezentanţi ai presei, invitaţi. Sunt poftiţi, fireşte, prefectul judeţului, autorităţile lo­cale, de asemenea, toţi cetăţenii care  doresc să vină cu o jerbă, o floare, să aprindă o lumânare în memoria  Eroilor căzuţi pe baricadele Re­voluţiei din decembrie 1989. Nu trebuie să-i uităm niciodată pe tinerii, vârstnicii, oameni de cele mai diferite profesii, confesiuni, civili şi militari, care au făcut sacrificiul suprem în zilele fierbinţi de acum 22 de ani, pentru ca naţiunea română să trăiască unită, în libertate şi pros­peritate.

Fără nici un sprijin material

Vlad Ene, preşedintele Asociaţiei revoluţiona­rilor covăsneni

„Ne pare  rău că trebuie să o spunem public,  însă anul acesta nu am mai primit fonduri şi sprijin logistic din partea autorităţilor locale spre a organiza acţiunile comemo­rative. Este prima dată când se întâmplă aşa ceva, a subliniat preşedintele revoluţionarilor covăs­neni, Vlad Ene. De aceea Adunarea Comemorativă Solemnă de joi  va fi mai puţin amplă faţă de anii precedenţi, la celelalte manifestări fiind nevoiţi să renunţăm.

Asociaţia va depune la Troiţa din Parcul central o coroană de flori, realizată din cotizaţiile membrilor noştri. Vom aprinde lumânări şi vom păstra un  pios moment de recule­gere, cinstind astfel memoria tova­răşilor noştri care şi-au dat viaţa pentru ca  noi, toţi, să trăim într-o lume  mai bună. Vor participa la manifestare, depunând coroane, jerbe de flori, şi conducerile unor structuri militare locale”.

Doar pe calea dialogului…

„Pentru că se apropie Sărbătorile le dorim concetăţenilor noştri zile frumoase, îmbelşugate, un An Nou 2012 cu sănătate şi împliniri. Sperăm să vină şi pentru noi, revoluţionarii, vremuri mai liniştite. Nu dorim decât să  ni  acorde  drepturile cucerite şi cuvenite prin lege, nimic altceva! În loc să fie unitate şi pace în societatea românească, uitaţi ce manifestări de protest ale revoluţionarilor au avut loc în Capitală şi în alte oraşe mari ale ţării în ultimele zile… Membrii Aso­ciaţiei noastre nu au participat, înţelegând ca prin dialog constructiv, pe cale legală să se rezolve dolean­ţele pe plan central şi local, aşa cum am făcut mereu în ultimii 22 de ani”.

În încheiere, reamintesc că joi, la ora 11,00 sunteţi invitaţi, stimaţi concetăţeni, la Ceremonia de la Troiţă. Dumnezeu să-i odihnească pe Eroii Martiri ai Revoluţiei Române!

Horia C. Deliu

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail