Municipiul Sfântu Gheorghe ocupă locul 18 într-un clasament al judeţelor întocmit în funcţie de evoluţia preţului gigacaloriei pe timp de criză, clasament realizat de Econtext.ro.

Prima lună a iernii e pe final iar gerul  îşi intră în drepturi, motiv pentru care preţul gigacaloriei necesare încălzirii locuinţelor  ne va „arde” buzunarele. Un studiu recent al Econtext, tratează chiar acest subiect – evoluţia preţului gigacaloriei în ultimii ani. Una dintre concluziile analizei este că, de când a început criza şi până în prezent, gigacaloria s-a scumpit mai mult decât usturător, în mai toate oraşele din ţară. Mai precis, energia termică furnizată populaţiei s-a scumpit cu 31, 10 la sută la nivelul întregii ţări.

Sfântu Gheorghe se află aproape de mijlocul listei, ocupând locul 18. Astfel, potrivit studiului „din trimestrul trei al anului 2008 şi până în trimestrul similar din acest an, în Sfântu Gheorghe gigacaloria a crescut cu 36 la sută”.

Per ansamblu, „energia termică s-a scumpit în 33 de oraşe reşedinţe de judeţ (din 41). În alte trei, preţurile au rămas neschimbate în tot acest interval de timp (Alba Iulia, Buzau, Vaslui), dar există şi două oraşe în care gigacaloria s-a ieftinit: Botoşani si Giurgiu, ieftinirea din Giurgiu având la bază realizarea unui sistem de panouri solare în sistem clasic”, se arată în studiul econtext.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail