Biblioteca Judeţeană Bod Peter din Sfântu Gheorghe se implică din nou în atragerea copiilor la lectură şi la bibliotecă.

Câteva minute de lectură pe zi pot fi cheia succesului în şcoală, şi nu numai. S-a demonstrat că părinţii care le citesc cu voce tare poveşti copiilor lor îi influenţează puternic, pozitiv. Însă, în în zilele noastre nu toţi părinţii îşi permit să-şi rupă câteva minute pentru a-i însoţi pe copii în lumea basmelor. Înţelegând poate acest lucru, reprezentanţii Bibliotecii Judeţene „Bod Péter” din Sfântu Gheorghe organizează, din nou, activităţi pentru a le stârni celor mici apetitul pentru lectură şi pentru a-i atrage la bibilotecă.

Astfel, joi, 15 decembrie 2011, de la orele 17,30 va avea loc ediţia de Crăciun a Căsuţei cu poveşti, la Biblioteca Judeţeană „Bod Péter”. “Pe cei mici îi aşteaptă şi muzicianul Márk Attila pentru a cânta împreună, vor fi şi activităţi de artă meşteşugărească cu tema sărbătorilor de iarnă”, precizează organizatorii.

Noutăţi privind „Aventurile lecturii”

Din 10 decembrie 2011, pe site-ul Bibliotecii Judeţene „Bod Peter”, la adresa http://www.kmkt.ro/ro/concurs.html, pot fi găsite deja atât seturile de întrebări şi exerciţii, cât şi materialele aferente celei de-a treia etape a concursului Aventurile lecturii, iniţiat de curând.

„Tot de acolo pot fi descărcate, sub forma unui fişier-„pachet”, seturile de exerciţii şi întrebări, respectiv textele de citit aferente primelor două etape de concurs, pentru rezolvarea şi transmiterea cărora mai aveţi câteva zile la dispoziţie!”, precizează organizatorii.

Termenul de predare a primelor două seturi de întrebări şi exerciţii rezolvate este 16 decembrie 2011, iar termenul pentru predarea celui de-al treilea şi de-al patrulea set de întrebări şi exerciţii rezolvate este 25 ianuarie 2012.

Setul de întrebări şi exerciţii, cât şi textele de citit pentru cea de-a patra etapă de concurs vor fi publicate în data de 22 decembrie 2011.

Rezolvările se trimit la adresa [email protected] sau Biblioteca Judeţeană „Bod Péter” – 520008 Sf. Gheorghe, str. Gábor Áron nr. 14, jud. Covasna, menţionând în rubrica „Subject” a e-mailului sau pe plic: „Aventurile lecturii”. Odată cu transmiterea seturilor rezolvate, trebuie precizate următoarele informaţii: denumirea echipei, locul ei de provenienţă (localitate, şcoală), numele şi clasa membrilor săi, numele şi numărul de telefon al profesorului care a iniţiat şi/sau conduce echipa.

La începutul lunii noiembrie,  Biblioteca Judeţeană Bod Peter din Sfântu Gheorghe a lansat concursul de îndemnare şi educare prin lectură denumit „Aventurile lecturii”. Întrecerea este destinată elevilor din clasele  a V-a şi VI-a, respectiv a VII-a şi a VIII-a, ai şcolilor din judeţ, grupaţi în echipe cu câte patru membri, şi este  bazat pe creativitate şi pe emoţia descoperirii. Concursul are mai multe etape, şi se derulează prin seturi de întrebări şi exerciţii elaborate şi distribuite, din două în două săptămâni, de către bibliotecă. Finala va avea loc la Sfântu Gheorghe, în luna februarie 2012, cu ocazia aniversării a trei secole de la naşterea cărturarului Bod Péter, al cărui nume îl poartă biblioteca organizatoare.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail