Cadre militare din cadrul structurilor MAI şi MApN, alături de reprezentanţi ai Fundaţiei „Mihai Viteazul” şi ai Centrului Ecleziastic „Nicolae Colan”,  au participat ieri la o întâlnire cu Doru Viorel Ursu, fost ministru de interne. Întâlnirea a avut drept scop prezentarea a două cărţi – „Sânge şi carne de om” şi „Acvariul groazei”- în care, în calitate de scriitor, Doru Viorel Ursu înfăţişează, pe baza unor documente inedite, evenimente care s-au petrecut acum 22 de ani, în acel decembrie 1989.

Făcând referire la una dintre aceste lucrări,  Doru Viorel Ursu a precizat că aceasta se doreşte a fi o întrebare – „Cine a fost în spatele acelor grozăvii, şi încă nu a plătit pentru asta?” – la care, nici până în zilele noastre nu am primit răspuns.

În calitate de reprezentant al structurilor MAI de la acea vreme, col. (r) ing. Nicolae Ivan ne-a spus: „Pentru noi, care eram percepuţi ca fiind de cealaltă parte a baricadei, în zilele lui decembrie 1989 au fost alte trăiri, mult mai intense, deoarece se încerca culpabilizarea noastră. Nu a fost atât de simplu”.

Deşi au trecut aproape 22 de ani peste „Revoluţia Română din ‘89” , pe feţele tuturor celor prezenţi, civili sau cadre militare, se putea citi emoţia acelor zile de sfârşit de decembrie, alături de “ mari semne de întrebare” cu privire la “ necunoscutele” acelor timpuri.

Maria Graur

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail