Guvernul intenționează să facă reduceri de cheltuieli și din tichetele de masă și de creșă, potrivit unui proiect pentru modificarea Legii nr.142/1998 privind acordarea acestora.

„Luând în considerare actualul context internațional și politica bugetară de a păstra echilibrul, sunt necesare unele măsuri menite să reducă volumul cheltuielilor bugetare la un nivel care să permită respectarea angajamentele interne și internaționale asumate de Guvernul României, inclusiv în privința limitării cheltuielilor cu indexarea semestrială a celor două tichete”, se arată în proiectul publicat de Ministerul Muncii.

Modificările se referă la faptul că valoarea nominală a tichetelor de masă și a celor de creșă poate fi indexată cu indicele prețurilor de consum, înregistrat la mărfurile alimentare, comunicat de Institutul Național de Statistică.

„Prin această modificare, indexarea semestrială a valorii nominale a unui tichet de masă și valorii sumei lunare acordate sub formă de tichete de creșă nu mai este imperativă”, se arată în proiect.

De asemenea, se menționează că, având în vedere că este o problemă de interes public și constituie o situație extraordinară a cărei reglementare nu poate fi amânată, se impune adoptarea de măsuri urgente, pe calea ordonanței de urgență.

„Proiectul de act normativ asigură o indexare semestrială a tichetului de masă și a tichetului de creșă în condițiile realizării principalilor indicatori economici pe care este construit bugetul de stat, respectiv creșterea produsului intern brut și nivelul productivității muncii”, se mai precizează în proiect. (Ziare.com)

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail