sezatoareO nouă șezătoare se va desfășura astăzi, 9 decembrie, la Covasna, în organizarea Asociației Cultural – Creștine „Justinian Teculescu”.

Șezătoarea, aflată la a V-a ediție, are motto-ul „Un război împotriva indiferenței” și se va derula începând cu ora 17.00, la Sala „Unirea”, din Voinești, fiind așteptate peste 20 de persoane.

 „Ca și la edițiile anterioare, dorim să promovăm tradiția, reînvierea anumitor obiceiuri (…). Mesajul este același (…), dorim să trezim interesul față de neam, față de țară, față de obiceiuri, față de tot ceea ce ne înconjoară, să contribuim la păstrarea valorilor, prețuirea rădăcinilor noastre.” – a declarat ieri, inițiatoarea șezătorii, Luminița Bunghez. Potrivit acesteia, în cadrul evenimentului, se va prezenta o cămașă de barbur (bărbos-dac), iar femeile vor coase pe pentru flăcăii lor. Totodată, persoanele interesate vor putea participa la curs de pictură, susținut de Alexandra Pintrinjel Hagiu.

„Șezătoarea este organizată împreună cu doamna preoteasă Alexandra Pintrinjel Hagiu. Dumneaei va veni și va susține un curs de pictură. De data aceasta, la șezătoare am invitat și câteva mămici care vor putea să învețe să coasă pentru flăcăii lor o cămășuță, pe care copiii să o transmită, ulterior, copiilor lor. Așteptăm în jur de 20 de persoane – femei, copii. Este binevenit oricine!”- a spus Luminița Bunghez.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail