. . catalog-onlineÎncepând cu data de 28 noiembrie a.c. se  dă  startul înscrierii unităților de învățământ (școli și / sau licee)  în platforma on-line ce are ca scop o metodă ce poate facilita interacțiunea dintre școală, elevi și părinți, în mediul on-line.

 Platforma conține profilul elevilor și catalogul on line  unde vor fi consemnate notele  și  absențele acestora, organigrama, orarul elevilor, biblioteca completă, profile de socializare, ceea ce constituie o metodă eficientă de comunicare între profesor-elev și profesor -părinți.

         Unul dintre cele mai mari beneficii este ca această platformă are capacitatea de a permite supravegherea elevilor de către părinți. Cu ajutorul unei parole confidențiale,  părinții pot accesa oricând catalogul on line prin care pot  urmări evoluția copilului  sau  absențele acestuia de la școală, vor putea intra în legătură cu profesorii sau conducerea școlii/liceului.

         Platforma prezintă avantaje nu doar pentru părinți, ci și pentru elevi, pentru că le permite acestora, tot pe baza unei parole confidențiale, accesul la informații, păstrând confidențialitatea datelor, având parte de diverite jocuri cu caracter educațional, informațional și interactiv.

         Profilul de socializare permite elevilor comunicarea cu ceilalți colegi, schimb de informații, cooperare, dezvoltându-le spiritul competitiv. Biblioteca on-line are rolul de completare și informare, fiind un mediu comod de colectare a informațiilor necesare în sala de curs.

De asemenea, orarul elevilor va fi reactualizat la orice schimbare. Orice anunț a unui profesor cu privire la orar sau orice comunicat al conducerii școlii va fi adus la cunostință în timpi util, pentru evitarea absentării sau a lipsei de informație.

„Tehnologia avansată ne-a determinat să creăm această platforma-online ce vine în ajutorul elevilor, a părinților și a institutiilor de invatamant. Astfel, părinții plecați cu munca în străinătate sau chiar si cei aflați în delegație pentru câteva zile,  pot menține o comunicare permanentă cu școala și vor fi la curent cu situația școlară ” –se arată într-un comunicat de presă transmis către redacția noastră.

Vestea buna este că școlile beneficiază de infrastructură , internet,  routere și tablete în mod gratuit.

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail