. . Doi reprezentanți ai clusterului balneoturistic regional „Transylvania” vor efectua săptămâna viitoare, o vizită de lucru în Olanda, pe tema îmbunătățirii strategiilor de specializare inteligentă.
clusterul-regional-balneoturistic-transylvania-logo-color-ro-1-300x253Din partea clusterului se vor deplasa în Olanda doi reprezentanți – managerul acestuia și un reprezentant al Universității „Transilvania” Brașov (Universitatea fiind parte din cluster).
Vizita se va realiza în cadrul unui proiect pe care Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Centru îl implementează la nivelul Regiunii Centru. Este vorba despre proiectul ,,Beyond EDP” – „Improve the RIS3 effectiveness through the management of the entrepreneurial discovery process (tradus „Îmbunătățirea eficacității RIS3 prin managementul procesului de descoperire antreprenorială -EDP”), ce își propune identificarea și transferarea celor mai bune practici și modele de îmbunătățire a politicilor de promovare, susținere și implementare a strategiei specializării inteligente regionale.
„Proiectul este coordonat de Regiunea Centre Val de Loire din Franța si este implementat de un consorțiu format din zece organizații partenere provenind din opt state Europene. La nivelul Regiunii Centru, partenerul responsabil pentru implementare Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Centru. Clusterul nostru a fost invitat să facă parte din Grupul de lucru la nivelul Regiunii Centru, în cadrul proiectului <<Beyond EDP>>. Mai exact, clusterul nostru este partener, având rol de consultant în implementarea Strategiei de Specializare Inteligentă. Turismul balnear este un domeniu de excelență în Strategia de Specializare Inteligentă a Regiunii Centru, strategie la elaborarea căreia Clusterul Regional Balneoturistic <<Transylvania>> a contribuit.” – a explicat managerul clusterului balneoturistic „ Transylvania”, Mátyus Enikő.
Vizita va fi efectuată în perioada 21-25 noiembrie (a.c.), iar în cadrul acesteia, reprezentanții clusterului vor susține turismul balnear din Regiunea Centru.
„Participanții vor lucra la îmbunătățirea planului de implementare a Strategiei de Specializare Inteligentă. Prin această vizită, entitatea de management al clusterului nostru va susține turismul balnear din Regiunea Centru, ca domeniu multi și interdisciplinar, domeniu ce reprezintă o șansă pentru dezvoltarea sustenabilă a Regiunii. Cultura balneară autentică poate să devină din nou un brand relevant și corespunzător pentru internaționalizare. Ceea ce susținem este importanța conlucrării pentru acest scop. În cluster, fiecare membru, actor al domeniului, trebuie să-și aducă aportul, în mod voluntar.”- a declarat Mátyus Enikő.
Detalii despre proiectul în cadrul căruia se desfășoară vizita de lucru pot fi aflate accesând site-ul ADR Centru, www.adrcentru.ro.
***
Clusterul Regional Balneoturistic „Transylvania” – cu sediul la Incubatorul de Afaceri din Sfântu Gheorghe – s-a înființat în urmă cu doi ani, printre obiectivele acestuia numărându-se promovarea potenţialului turistic şi balnear al judeţelor din Regiunea Centru și crearea unei strategii comune de dezvoltare a acestui domeniu.
Clusterul Regional Balneoturistic „Transylvania” are, momentan, peste 40 de membri, aceștia provenind, în principal, din Regiunea Centru.
Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail