crucea-roie-tombolaTombola de Crăciun, organizată în fiecare an de Crucea Roșie – filiala Covasna, continuă și anul acesta, de această dată sub genericul „Donează și tu pentru cei care nu au”.

Organizatorii fac un apel către populație să sprijine organizația, și în acest an, în demersul său de a dărui un Crăciun special unui număr cât mai mare de familii nevoiașe, prin donarea alimentelor neperisabile.  

„În ultimii 25 de ani, cu ajutorul unor finanțatori externi și interni, Crucea Roșie Covasna a oferit mai mult 70.000 de pachete de Crăciun, conținând alimente de bază, familiilor nevoiașe din județ. Resursele necesare pentru pregătirea pachetelor au venit în primul rând de la donatori din afara țării, dar și de la firme locale, precum și din veniturile realizate în urma acțiunii Tombolei de Crăciun organizate anual de către Crucea Roșie Covasna. Reducerea constantă a donațiilor din străinătate ne-a forțat încă de anul trecut să solicităm implicarea comunității locale, și astfel am avut parte de mai multe gesturi de omenie. Au fost câțiva care au venit în mod voluntar, oferind ajutor și donații, au fost care au dăruit premiile câștigate la <<Tombola pentru familii mai nevoiașe>>, și nu am primit nici un refuz de la firmele pe care le-am abordat. Experiențele pozitive de anul trecut ne îndeamnă să cerem ajutorul familiilor bine intenționate, dar și liderilor companiilor locale.” – a transmis directorul Crucii Roșii, filiala Covasna, Papp Adolf-Jozsef.

Atât persoanele fizice, cât și companiile pot ajuta prin cumpărarea biletelor de tombolă de Crăciun, asigurarea pachetelor cu premii ce vor fi oferite la finalul campaniei sau prin donarea de alimente neperisabile.

„Pachetele noastre de Crăciun conțin de obicei: făină, zahăr, orez, griș, ulei, mălai, macaroane, sos de tomate, pate, conserve, margarină și bomboane de Crăciun. În acest an scopul nostru este de a pregăti și distribui cel puțin 600 de pachete de Crăciun, pentru familiile ale căror mese de Crăciun rămân doar o dorință. La realizarea pregătirilor și distribuției pachetelor sunt implicați în fiecare an circa 100 de voluntari, cărora le transmitem recunoștința noastră și le cerem sprijinul și în acest an.” – a mai explicat Papp Adolf-Jozsef.

Cei care doresc să se alăture campaniei din acest an, pot cumpăra biletele de tombolă fie personal, de la sediul Crucii Roșii din municipiul Sfântu Gheorghe, strada Kos Karoly nr.7, fie telefonic, la numerele: 0267 313 802 și 0771 782 969, de luni până vineri, între orele 09:00 – 16:00, sau printr-un e-mail la adresa [email protected].

Donațiile în alimente, pachete cu premii pentru tombolă, dar și sponsorizările pot fi de asemenea făcute personal, la sediul Crucii Roșii din municipiul Sfântu Gheorghe. Cei interesați să facă o donație pot trimite un mesaj la adresa: [email protected]. Contractul de donație poate fi descărcat de pe site-ul www.cucearosie-cv.org . . . Contul pentru donații este: IBAN RO14 RNCB 0124 0380 2054 0001, sucursala BCR Sfântu Gheorghe, Cod fiscal 4860296.

Ioana Ardeleanu

 

 

 

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail