. . Elevii din clasa a XI-a se pot înscrie, în această perioadă, la concursul cu tema „Niciodată prea tânăr pentru a te implica!”- lansat recent de către Ministerul Justiției. Competiția constă în elaborarea unui eseu sau a unei producții audio-video, cu tema „Cum ne afectează corupția în viața de zi cu zi?” – prezentând 3 exemple de probleme și 3 soluții la acestea.

downloadAflat la prima ediție, concursul de eseuri, creație literară, producții audiovideo sau de proiecte a fost lansat de Ministerul Justiției, în cadrul proiectului „Educație juridică non-formală”.

Ediția actuală organizată în parteneriat cu Ambasada Statelor Unite ale Americii în România și se adresează elevilor din clasa a XI-a, înscriși în sistemul național de învățământ de stat sau privat.

„Scopul competiției din acest an este de a aduce în atenția tinerilor tema luptei împotriva corupției și de a îi încuraja să se implice în viața cetății.” – se arată în anunțul postat pe site-ul Ministerului Justiției.

Participanții vor trebui să elaboreze un eseu de maximum 4 pagini, redactat în limba română, în format doc sau docx, font Times New Roman dimensiune font 12, spațiere 1,5 sau o producție audio-video, cu durata de maxim 10 minute. Acestea vor avea ca temă „Cum ne afectează corupția în viața de zi cu zi?” – și vor trebui să prezinte 3 exemple de probleme și 3 soluții la acestea (o soluție pentru fiecare problemă identificată).

„Contribuțiile pot fi trimise în orice format (scris, audio, video, social media) la adresa [email protected] sau prin poștă, pe adresa Ministerului Justiției: str. Apolodor nr. 17, sector 5, București, cod poștal 050741.” – se arată în anunțul menționat. Termenul limită pentru primirea lucrărilor este 20 noiembrie (a.c.).

Câștigătorul va fi anunțat vineri, 9 decembrie 2016, cu ocazia Zilei Internaționale Anticorupție.

„Premiul constă într-un e-book reader oferit de către Ambasada Statelor Unite ale Americii în România. De asemenea, câștigătorul va avea ocazia să viziteze atât Ministerul Justiției cât și Ambasada SUA, ocazii cu care câștigătorul se va întâlni cu ministrul Justiției, Raluca Alexandra Prună și cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Hans Klemm. Contribuția câștigătoare va fi publicată pe paginile de internet ale Ministerului Justiției și a Ambasadei Statelor Unite ale Americii în România. Vă încurajăm să fiți creativi! Cu această ocazie, Ministerul Justiției reamintește că este instituția competentă pentru elaborarea de politici publice naționale în materie civilă și penală. Lupta împotriva corupției și integritatea în exercitarea funcțiilor publice sunt preocupări permanente și esențiale în evoluția societății românești.”- se arată în anunț.

Regulamentul concursului și alte informații în legătură cu acesta pot fi aflate accesând pagina de internet a Ministerului de Justiție, la secțiunea resurse pentru educație juridică non-formală http://www.just.ro/resurse-pentrueducatie-juridica-non-formala/ și pagina de Facebook a Ministerului de Justiție https://www.facebook.com/ministeruljustitieiromania/.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail