Fermieri și reprezentanți ai mai multor societăți comerciale de profil din județ, participă zilele acestea la cea de-a XXI-a ediție a Târgului internaţional de produse şi echipamente din domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii şi zootehniei, „INDAGRA 2016”.

. . konczei-csaba-director-da-e1449638476914Direcția Agricolă (DA) a județului Covasna va porni vineri, 4 noiembrie, la Târgul internaţional de produse şi echipamente din domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii şi zootehniei, „INDAGRA 2016”, care are loc la București, cu un grup de fermieri din județul Covasna.

„Mergem cu fermierii din județul Covasna, în grup organizat. Vor fi două autocare mari, asta înseamnă circa 100 de fermieri. Pe lângă asta știu că vor mai veni sâmbătă și cu mașinile personale sau cu microbuzul, din zona Baraolt.” – a declarat ieri, directorul Direcției Agricole a județului Covasna, Konczei Csaba.

Evenimentul este organizat de către ROMEXPO, în parteneriat cu Camerele de Comerț şi Industrie din România, sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României şi se desfăşoară în perioada 2 – 6 noiembrie (a.c.), la Centrul Expoziţional ROMEXPO. Potrivit Agerpres, deschiderea oficială a avut loc ieri, în faţa Pavilionului Central, în prezența președintelui României, Klaus Iohannis și a ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Achim Irimescu. Aceștia au făcut un tur al expozanţilor, care și-au prezentat cele mai noi utilaje agricole, tehnologii şi echipamente pentru irigaţii, sere şi solarii, seminţe, bulbi de flori, îngrăşăminte, bovine, ovine, cabaline şi păsări de rasă.

**

Anul acesta brutăria „Diószegi” din Sfântu Gheorghe, care participă pentru al 7-lea an la rând la Târgul „INDAGRA”, va pregăti zilnic circa 150-200 de pâini a câte 8-10 kg. 

„În fiecare an veneam cu câte o pâine din ce în ce mai mare, dar anul acesta facem pâini de 8-10 kg pe care le vom împărți gratuit celor care vor veni la expoziție. Deci anul acest nu am făcut nimic senzațional. (…) Până sâmbătă participăm la eveniment, începând de marți noapte brutarii noștri deja au făcut pâini.” – a declarat ieri, patronul brutăriei, Dioszegi Laszlo.

***

Vineri, 4 noiembrie, Direcţia Generală Dezvoltare Rurală – Autoritate de Management pentru Programul Naţional de Dezvoltare Rurală va organiza Conferința „PNDR 2014 – 2020 – prezent și viitor”, în deschiderea căreia ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Achim Irimescu va prezenta „Rolul finanțărilor europene în dezvoltarea spațiului rural românesc”. La conferinţă vor participa și secretarul de stat Daniela Giurcă, directorul general al Direcției Generale Dezvoltare Rurală – Autoritate de Management pentru PNDR (DGDR AM-PNDR) Daniela Rebega, precum și alți directori din cadrul DGDR și ai agențiilor de plăți din subordine AFIR și APIA. Scopul conferinței vizează informarea participanților cu privire la oportunitățile de finanțare prin PNDR 2014 -2020 și a impactului finanțărilor măsurilor de investiții.

Ioana Ardeleanu

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail