. . ALDE Covasna – Partidul Alianța Liberalilor și Democraților a prezentat, sâmbătă, lista  candidaților  la alegerile parlamentare din data de 11 decembrie a.c.

Pe prima poziție la Senat a fost desemnat  secretarul general al ALDE, Nicolae Nasta, acesta fiind urmat de  copreședinții  ALDE Covasna, Șimon Gheorghe și  Dan Suciu,  și  prof. Teodora Aioanei.

Nicolae Nasta,  jurist de profesie, senator la primul mandat,   a menționat  că mulți au fost surprinși de faptul că  și-a depus candidatura  la Covasna, „ într-un colegiu în care majoritatea maghiară are un cuvânt important de spus”.  „Această candidatură este o mare provocare pentru mine și pentru ALDE. Am decis să accept această candidatură  pentru că electoratul  nostru  trece de bariera electorală,  nu contează dacă ești candidat român sau maghiar, principiile liberale sunt aceleași (…) Împreună cu colegii mei vom lucra, în perioada următoare,  la un program  pe care îl vom prezenta în 11-12 noiembrie,  în detaliu. (…) În calitatea de secretar general al partidului  pot să vă spun că la alegerile locale Covasna a fost una dintre marile surprize- ne-am apropiat de 5%, ca să nu mai spun de marea surpriză a alegerii ca primar a d-lui Ilie Nicolae,  la Boroșneu Mare, cu încrederea pe care i-au acordat-o etnicii maghiari în localitate. Asta  deja ne obligă să construim împreună și să facem o viață mai bună pentru întreaga populație a județului.”

Copreședintele ALDE Covasna, Dan Suciu a spus, printre altele: „ Chiar dacă suntem un partid fără o istorie  în spate, iată că am demonstrat, la alegerile locale, că suntem formațiunea cu cea mai mare creștere din județul Covasna: am obținut peste 20 de consilieri locali  și 2 posturi de primar-unul în orașul Întorsura Buzăului, cea mai importantă localitate românească din județul Covasna și, în premieră  pentru partidul nostru și cred că poate fi menționat ca record național, un primar de etnie română într-o comună cu 5 sate în care majoritatea etnică este cea maghiară. Considerăm că acest lucru se datorează deschiderii noastre pentru adevărata dezvoltare a comunităților din județ. Eu am nădejdea că  la aceste alegeri parlamentare oamenii vor fi din nou alături de noi și  vom putea să prezentăm niște soluții concrete  pentru problemele lor, garanția fiind oamenii cu care am ieșit în față. ”

La  Camera Deputaților, prima poziție de pe lista ALDE Covasna  este ocupată de Ștefan Platon, viceprimar al orașului Întorsura Buzăului,  care este urmat de Bularca Nicolae,  Leca Băncilă, Goga Attila (de la Boroșneu), Bularca  Veronica (președinta organizației de femei) și Szekeres  Elek (de la Baraolt).

Cel ce are convingerea că poate să-i reprezinte cel mai bine pe locuitorii județul Covasna  în viitorul Parlament, Ștefan Platon, a declarat: „ Mă simt onorat să deschid lista ALDE pentru județul Covasna. Așteptăm sprijinul  colegilor și suntem convinși că vom avea succesul pe care ni-l dorim. (…) În adimistrație am un mandat de consilier local, am un mandat de viceprimar încheiat și sunt la al 2-lea mandat de viceprimar. Consider că mi-am făcut bine treaba că, altfel, nu am fi primit voturile cetățenilor.”

Concluzionând, oarecum, cele spuse de candidații ALDE la alegerile parlamentare din data de 11 decembrie 2016, Șimon Gheorghe, copreședinte ALDE Covasna a spus: „Partid nou,  oameni noi și idei noi!”

Maria Crețu-Graur

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail