Pasionații de artă contemporană pot vizita în această perioadă o expoziție de pictură inedită care cuprinde lucrările unei artiste din Capitala țării.

30 de lucrări ale artistei Anda Varga – Simionescu, o pictoriță bucureșteancă de 51 de ani, au fost expuse la restaurantul „Park” din municipiul Sfântu Gheorghe. Timp de o lună de zile, pasionații de artă contemporană vor putea vizita expoziția care cuprinde cele mai bune lucrări ale artistei, iar cei interesați vor putea chiar achiziționa tablouri.

„Prin această expoziție mi-am dorit să arăt o nouă imagine a lucrărilor mele. Nu este o expoziție cu tematică pentru că lucrările sunt din expoziția mea personală de atelier, și doresc să fie văzută, să văd cum apreciază și publicul din Sfântu Gheorghe culoarea.” –  declarat pentru „Mesagerul de Covasna” artista Anda Varga – Simionescu.

Pictorița îmbină în lucrările sale mai multe tehnici, iar două dintre picturile expuse la restaurantul „Park” fac referire la una dintre cele mai vechi civilizații din Europa, cultura Cucuteni:„Peisajele sunt pe o cromatică de ocru, culori calde, pentru a lumina și a încălzi (…). Am două lucrări cu orhidee în vase în mod special alese tipic culturii Cucuteni. Mi-am dorit să transmit un mesaj de asociere între două culturi simple pentru că orhideele aparțin unei zone geografice cu o cultură la fel de simplă și cu un contrast foarte minimalist.”

Atât Anda Varga-Simionescu, cât și soțul ei care o impresariază, spun că începând din anul 1995 au participat la numeroase expoziții, atât din țară cât și din străinătate, iar în cei peste 20 de ani de pictură artista a acumulat experiență și a evoluat.

„Am ajuns și în Banat și în Ardeal, la Târgu Mureș. Am avut succes, este o artistă care se vinde, noi din asta trăim. Avem niște galerii consacrate unde tot expunem, avem o permanență în expunere. (…) Cei care doresc să afle și despre altfel de artiști, nu doar despre cei cunoscuți pe plan local, pot să vină să viziteze expoziția noastră pe parcursul zilei, oricând, cel puțin timp de o lună.” – a declarat soțul artistei, Dorian Varga.

Tablourile vor rămâne expuse timp de o lună la etajul al doilea al restaurantului „Park” din municipiul Sfântu Gheorghe. Cei interesați să cumpere tablourile artistei  au la dispoziție o listă de prețuri, iar la recepția hotelului „Park” vor putea cere informații cu privire la persoana de contact.

Mai multe informații despre lucrările Andei Varga – Simionescu pot fi accesate pe pagina de internet www.artdirectgallery.ro, sau pe facebook: Varga Art-Direct.

. . Ioana Ardeleanu

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail