44 de aplicaţii, mai multe decât la ediția anterioară, au fost depuse în cadrul programului „Nu numai un loc pe hartă”, prin care Fundaţia Comunitară Covasna (HKA), va finanţa proiecte şcolare constând în organizarea unor excursii de o zi în județ.

hka_header3Școlile au avut șansa de a se  înscrie în program până vineri, 14 octombrie, trimițând Fundației un formular ce cuprinde descrierea unui proiect privind organizarea unei excursii de o zi în județ. 44 de aplicații au fost înregistrate până la expirarea termenului limită.

„Fundația Comunitară Covasna a primit 44 de aplicații pentru programul de sponsorizare <<Nu numai un loc pe hartă.>> Majoritatea aplicațiilor (21) sunt din Sfântu Gheorghe, dar am primit aplicații din tot județul. Astfel, din Târgu Secuiesc au sosit 6, din Baraolt și Covasna, câte două, din mediul rural, 13. Cele mai multe aplicații au fost depuse de către reprezentanții Colegiului <<Székely Mikó>>, în total 6.” – au transmis ieri, printr-un comunicat de presă, reprezentanții Fundației Comunitare Covasna.

Potrivit acestora, programul, aflat la cea de-a V-a ediție, își propune ca elevii covăsneni să își cunoască mai bine judeţul, să-şi îmbogăţească astfel cunoştinţele, dar şi să socializeze. Fondul alocat ediției actuale este 30.000 de lei, iar prin aplicațiile primite s-au solicitat 53.152 lei.

Rezultatele vor fi afișate astăzi, pe site-ul Fundației, www.hka.ro.

Continuă înscrierile în programul de susținere a talentelor

Un alt program al Fundației – programul dedicat talentelor – este încă în derulare. Aflat la prima ediție, acesta are ca scop susținerea financiară a elevilor și studenților talentați, care provin din familii cu posibilități materiale reduse și care au domiciliul stabil în județele Covasna, Harghita și Mureș.

Conform directorului executive al Fundației, Bereczki Kinga, fondul total al programului este de 60.000 de lei, bani ce vor fi alocați sub forma a 60 de burse, astfel că valoarea unei burse va fi de 1.000 de lei, de persoană, pe perioada anului școlar 2016 – 2017.

Cei care doresc să se înscrie în program trebuie să alcătuiască un dosar care să conțină:  formularul de înscriere- disponibil pe site-ul Fundației, www.hka.ro și o serie de documente din care să reiasă domeniul în care aplicantul are rezultate deosebite, performanțele sale și situația financiară a familiei. Dosarele de înscriere vor fi trimise Fundației Comunitare Covasna, prin poștă, la sediul său ( Sfântu Gheorghe, județul Covasna, str. Bisericii, nr. 1 A, cod poștal 520014) – într-un exemplar. Totodată, formularul și documentele vor fi trimise și în format electronic, la adresa de email [email protected].  Termenul limită de înscriere este 24 octombrie a.c., iar rezultatele vor fi anunțate în data de 31 octombrie.

Detalii pot fi aflate accesând site-ul Fundației, . . www.hka.ro.

Fundația Comunitară Covasna (HKA) a fost înființată la inițiativa unor întreprinzători locali și reprezentanți ai unor organizații civile, din fonduri private, în scopul de a dezvolta comunitatea locală.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail