. . salvatore-tampa-2Cu ocazia Zilei mondiale „Copiii salvează vieți!”, câțiva voluntari ai Asociației „Salvatore” din Sfântu Gheorghe au organizat o excursie pe vârful Tâmpa din municipiul Brașov.

Deși vremea a fost ușor nefavorabilă, duminica trecută membrii Asociației „Salvatore” s-au mobilizat, organizând o mică expediție pe vârful Tâmpa din municipiul Brașov. Potrivit organizatorilor, data de 16 octombrie nu a fost aleasă în mod întâmplător, voluntarii dorind să marcheze într-o manieră inedită evenimentul care a fost sărbătorit la nivel internațional sub egida „Copiii salvează vieți!”.

„Voluntarii au fost întâmpinați, înconjurați de oameni dornici să cunoască asemenea informații, care sunt utile în orice moment, cu orice prilej. Este foarte important ca oamenii să cunoască, să primească cât mai multe informații legate de activitățile de prim ajutor, să aibă curajul să intervină oricând, și mai ales oriunde. Fie că suntem mici sau mari, acest lucru nu contează, noi putem fi mâine adevărații salvatori, dar putem fi și noi, la rândul nostru, salvați.” – a declarat președintele Asociație „Salvatore”, Buna Hunor-Attila.

Astfel, pe o vreme friguroasă și la înălțime, în cadrul evenimentului au fost prezentate diferite tehnici de prim ajutor și demonstrații privind resuscitarea cardio-pulmonară. Cei prezenți au putut exersa, la rândul lor, tehnicile prezentate de către membrii Asociației „Salvatore”, pe manechinele puse la dispoziție de aceștia.

Ioana Ardeleanu

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail