Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Covasna organizează, săptămâna aceasta, în parteneriat cu Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare-IBA București, două sesiuni de informare cu tematica Impactul socio-economic al risipei alimentare la nivel național în contextul actual al crizelor legate de securitatea alimentară și schimbările climatice.” . .

download-3Conform informațiilor oferite de reprezentanții ISJ Covasna, sesiunile de dezbateri vor avea loc miercuri, 5 octombrie (a.c.), la Liceul Tehnologic „Gabor Aron” din Târgu Secuiesc, între orele 10.00 – 13.00, și joi, 6 octombrie, la Liceul Teologic Reformat din Sfântu Gheorghe, în același interval orar (10.00 – 13.00).

Într-o adresă postată pe site-ul ISJ Covasna se arată că tema seminarului va avea ca subiect central rezultatele primului sondaj de piață în rândul populației, privind nivelul și cauzele risipei alimentare din gospodării

„Datele oferite constituie punte de plecare în definirea rolului educației școlare în schimbarea treptată a obiceiurilor alimentare ale consumatorilor din generația tânără, în vederea minimalizării fenomenului de risipă alimentară din România.” – se arată în adresa ISJ Covasna.

Potrivit aceleiași surse, seminarul va avea o structură flexibilă, centrată pe interactivitate, pentru maximizarea eficienței transmiterii atât a mesajului, cât mai ales a definirii, identificării, elaborării (după caz) a unor instrumente de lucru la clasă, ce pot fi utilizate la orele de consiliere – orientare, dirigenție, cultură civică etc.

„La aceste evenimente invităm în special consilierii educativi, responsabilii comisiilor metodice ale diriginților din unitățile școlare, dar și educatoare, învățători, profesori de specialitate biologie, chimie etc. care recunosc necesitatea unor măsuri urgente şi iniţiative la nivel naţional pentru informarea şi sensibilizarea actorilor implicaţi şi cetăţenilor consumatori, în vederea identificării unor soluţii şi armonizarea legislaţiei pentru a face faţă viitoarelor provocări vizând schimbarea treptată a obiceiurilor alimentare ale consumatorilor din generația tânără, în vederea minimizării fenomenului de risipă alimentară.”- au transmis reprezentații ISJ Covasna.

Adresa integrală poate fi găsită pe site-ul instituției, www.isj.educv.ro, la secțiunea „Articole recente”.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail