Sportivul Ștefan Cristian s-a clasat pe locul al doilea la Campionatul Național de culturism, derulat la sfârșit de săptămână, la Sibiu.

stefan-cristian-cn2016-2Evenimentul a cuprins mai multe categorii competiționale, printre participanți numărându-se și sportivul Ștefan Cristian, din Sfântu Gheorghe,  în prezent legitimat la un club din București. Acesta s-a clasat  pe locul al doilea la categoria„ culturism clasic – 180cm”, la categoria „culturism 80 kg” și la categoria „Perechi  – open”. Rezultatele sunt sub așteptări, a declarat Ștefan Cristian:

„Organizarea a fost foarte bună. Din păcate, acest sport atrage puțini spectatori, majoritatea fiind prieteni sau membri de familie ai concurenților. Rezultatele sunt sub așteptări, pentru că se vedea, fără a fi necesare cunoștințe de arbitraj că eram peste cel clasat înaintea mea, dar din cauza rupturii de pectoral (suferită după perioada competițonală din 2011. Cu toate acestea, în 2014 am ieșit campion național la culturism -80kg), se pare că acum nu pot ocupa locul 1. Până la urmă, sunt mulțumit că am scos maximul pe care îl puteam obține, iar forma a fost cea mai bună de până acum. Pe 15 octombrie (a.c.), voi participa la Cupa României la Sâncraiu de Mureș, unde nefiind o competiție de selecție a lotului, sper să fiu clasat pe locul meritat.”- a declarat ieri, pentru „Mesagerul de Covasna”, Ștefan Cristian.

Ștefan Cristian  a iubit întotdeauna sportul, și și-a descoperit pasiunea pentru culturism, în urmă cu peste două decenii, de atunci dedicându-și mare parte din timp acestui sport. Printre rezultatele pe care le-a obținut de-a lungul timpului se numără trei titluri de campion naţional la culturism, două medalii de aur la „Cupa României”, și medalia de bronz-la Campionatul Balcanic din 2015.

. . Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail