contaiere-tegaOperatorul regional de salubritate, S.C. TEGA S.A. a anunțat finalizarea cu succes a lucrărilor de reamenajare a punctelor de colectare destinate depozitării deșeurilor menajere, planificate pentru anul 2016.

Reprezentanții societății de saluritate au anunțat, în cursul zilei de ieri, că 53 de spații de colectare funcționează deja prin sisteme cu încuietoare. Astfel, peste 50% din totalul spațiilor aflate în cartierele de blocuri au fost până în prezent reînnoite.

Potrivit unui comunicat de presă primit la adresa redacției noastre, anul acesta în municipiul Sfântu Gheorghe au fost reînnoite 27 de puncte de colectare, iar într-unul din cartiere a fost amplasat un prescontainer.

. . 15 spații destinate depozitării deșeurilor funcționează cu ajutorul energiei solare

Potrivit reprezentanților S.C. TEGA S.A., 15 dintre spațiile destinate depozitării deșeurilor funcționează prin intermediul energiei solare, iar în cazul a 11 dintre locații au fost amplasate containere semisubterane, montate cu sisteme de închidere cu yală.

„În anul 2017 vor continua investițiile și pentru celelate locuri de depozitare. Se propune amplasarea a 11 containere semisubterane pentru colectarea deșeurilor organice și modernizarea unui număr de 16 locuri de colectare care vor funcționa cu card magnetic, astfel 75% din totalul acestora vor funcționa cu noul sistem. În cazul celorlalte obiective, implementarea sistemelor va fi propusă în cursul anului 2018.” – transmit reprezentanții societății în comunicatul de presă.

Potrivit acestora, scopul investiției constă în asigurarea condițiilor optime pentru depunerea deșeurilor menajere, cu excluderea accesului persoanelor neautorizate la acestea.

I.A.

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail