În piața centrală a municipiului Sfântu Gheorghe a avut loc deschiderea oficială a celei de-a patra ediții a Festivalului de artă contemporană „pulzArt”. . .

PulzArt-de decupat doar logoÎn cursul zilei de ieri, viceprimarul municipiului Sfântu Gheorghe, Sztakics Eva a deschis în mod oficial cea de-a patra ediție a Festivalului de arte contemporane „pulzArt”, desfășurat anul acesta sub semnul „Anului imaginii”, cu vernisajul proiectului „VitrinArt”.

Festivalul se va derula până pe data de 18 septembrie iar programul va cuprinde o serie spectacole printre care și cel al Teatrului Național București – „Între noi e totul bine”,  în regia lui Radu Afrim.

Sztakics Eva a declarat că nu s-a implicat activ în organizarea festivalului întrucât consideră că „politicul și administrativul nu trebuie să organizeze evenimente artistice” ci să creeze un cadru financiar favorabil în care artiștii să se poată manifesta liber, precizând că libertatea artistică este cea mai importantă și trebuie susținută financiar. Aceasta a ținut să le mulțumească tuturor artiștilor și colaboratorilor care în decursul celor patru ani au contribuit la organizarea evenimentelor.

„De multe ori am fost întrebați de ce acordăm atât de multă atenție culturii. Consider că dacă creăm un cadru cultural într-un oraș, acesta va atrage după sine și o dezvoltare a vieții economice. De aceea sprijinim cultura.” – a mai precizat Sztakics Eva înainte de a declara oficial deschisă cea de-a IV-a ediție a festivalului, cu programul „VitrinArt”.

În cadrul proiectului, șapte comercianți din oraș au primit sprijin din partea Municipalității pentru a-și redecora vitrinele. Șapte artiști din Sfântu Gheorghe și din Miercurea-Ciuc au lucrat în cadrul programului-pilot în vederea amenajării vitrinelor din centrul municipiului. Inițiatorii spun că, deși este un proiect-pilot, aceștia intenționează ca pe termen lung să îl extindă. Cei prezenți la deschiderea Festivalului au fost invitați să parcurgă un tur al orașului pentru a admira modul în care cei șapte artiști au redecorat vitrinele magazinelor.

Ce-a de-a patra ediție a Festivalului „pulzArt” încheie șirul celor patru ani de programe culturale cu „Anul imaginii”. Prima ediție a fost desfășurată în anul 2013, sub semnul „Anul sunetului”, urmată de „Anul jocului” și de „Anul tradiției”.

Ioana Ardeleanu

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail