De mai bine de două săptămâni, angajaţii Primăriei Sfântu Gheorghe s-au apucat de montarea instalaţiilor ornamentale de sărbători, pe stâlpii de iluminat din centrul oraşului, pe strada 1 Decembrie 1918 şi de pe B-dul Grigore Bălan, dar şi a ghir­lan­delor, a steluţelor şi figurinelor luminoase. Aceştia lucrează de zor, deaorece totul trebuie să fie gata până duminică, 27 noiembrie, când luminiţele de sărbătoare vor fi aprinse, cu fast, în Sfântu Gheorghe.

Potrivit reprezentantei Biroului de Imagine din cadrul primăriei, Knop Ildiko, în mare parte se vor folosi aceleaşi decoraţiuni ca şi anul trecut, însă, vor exista şi câteva noi. „Deocamdată vor fi montate cele vechi  şi vom suplimenta  acolo unde este necesar. Anul acesta vrem să achiziţionăm decoraţiuni noi,  pentru  podul de la gară” a declarat aceasta.

Luminile de sărbătoare vor fi aprinse duminică, excepţie făcând cele de pe podul de la gară, care vor fi aprinse abia după ce vor fi montaţi noii stâlpi de iluminat public.

Ca în fiecare an, în centrul oraşului, în zona Teatrului va fi amplasat tradiţionalul brad de Crăciun, a cărui instalaţie luminoasă va fi pornită în 15 decembrie.

Deoarece bugetul nu permite, Primăria Sfântu Gheorghe nu va scoate mulţi bani din visteria locală, pentru decorarea oraşului, în  această iarnă.  Dar şi aşa, măcar zona centrală a oraşului va străluci feeric, de sărbătorile de iarnă.

Anna-Maria Chiţu

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail