downloadAmbasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Hans Klemm, s-a întâlnit la Sfântu Gheorghe cu cinci tinere americane care joacă în echipa locală de baschet feminin, Sepsi SIC, câştigătoarea de anul trecut a campionatului şi Cupei României. . .

Diplomatul american a făcut o donaţie de carte şi a inaugurat „Raftul american” (American Shelf) la Biblioteca Judeţeană din Sfântu Gheorghe şi a avut surpriza ca printre persoanele prezente la acest eveniment să fie şi jucătoarele Tyaunna Marshal, Chandra Harris, Rachel Mitchell, Tierney Pfirman şi Chucky Jeffery.

Hans Klemm a declarat că „este grozav” că cinci tinere americane joacă în echipa de baschet locală şi că aceasta a câştigat cele două titluri, menţionând că poate fi „mândru” de acest lucru.

Rafturile americane fac parte din programul de parteneriat cu bibliotecile pe care l-a iniţiat Ambasada SUA în România şi completează cele nouă Colţuri americane (American Corners). Rafturile americane şi Colţurile americane oferă resurse de informaţie autorizată despre SUA şi cultura Statelor Unite ale Americii, despre efectuarea studiilor în SUA şi învăţarea limbii engleze.

Printre cărţile donate Bibliotecii Judeţene din Sfântu Gheorghe se numără lucrări de referinţă, literatură americană clasică şi contemporană, materiale pentru perfecţionarea limbii engleze, precum şi cărţi pentru copii, care vor sta la dispoziţia profesorilor, elevilor şi publicului interesat.

„Donaţia de astăzi completează colecţia de literatură americană a Bibliotecii Judeţene ‘Bod Péter’, cu intenţia de a găsi modalităţi prin care cetăţenii judeţului Covasna să afle mai multe şi să înţeleagă mai profund America şi pe americani”, a declarat ambasadorul Hans Klemm la ceremonia de inaugurare.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail