. . dascal-pentru-o-ziInspectoratul Şcolar Judeţean Covasna va derula în noul an şcolar programul „Profesor pentru o zi” şi va invita oameni de diverse profesii să se transpună în rolul dascălilor şi să experimenteze această meserie.

Şeful Inspectoratului, Kiss Imre, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că „este o mare provocare să fii dascăl în zilele noastre”, pentru că generaţia actuală nu mai e cea de pe vremea „domnului Trandafir” (personajul lui Mihai Sadoveanu – n.r), iar dascălii nu se mai bucură de acelaşi respect.

„Meseria aceasta este o vocaţie (…), dacă ai intrat în sala de clasă eşti pus în faţa copiilor să le vorbeşti, să le atragi atenţia, să-i menţii şi chiar să îi educi. Înseamnă că ceea ce faci trebuie să fie atractiv (…) În noul an şcolar vrem să lansăm, în cadrul săptămânilor „Şcoala altfel”, o invitaţie pentru personalităţile locale, şefi de instituţii, ingineri, medici, ziarişti (…), pentru oricine doreşte, să aleagă o temă şi să devină profesor pentu o zi într-o şcoală. Să vină în faţa clasei să expună, să discute, să predea o temă, să vadă cum e să stai în faţa a 25 de copii, să le atragi atenţia măcar o oră, nu 7-8 ore pe zi sau o săptămână (…) Vă spun că, dacă se vor prezenta, îşi vor schimba părerea despre ce înseamnă să predai şi să fii în clasă faţă în faţă cu elevi de 7 ani, dar şi cu elevi de 18 ani”, a declarat Kiss Imre.

Şeful Inspectoratului a mai spus că ar trebui să existe mai mult respect şi între dascăli şi elevi, iar aceştia din urmă să fie stimulaţi să vină cu plăcere la şcoală.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail