. . isu-motopompaInspectoratul județean pentru Situații de Urgență (ISU) „Mihai Viteazul” are de anul acesta un nou utilaj în dotare.

Inspectorul șef al ISU Covasna, col. Gyorgy Alfons a declarat, la sfârșitul săptămânii trecute, că în dotarea instituției pe care o conduce a intrat o motopompă de mare capacitate, pe care însă nu știe cât de mult o vor folosi angajații săi.

„Am mai fost dotați cu câteva utilaje, e vorba despre o motopompă de capacitate foarte mare. Nu știu cât ne vom folosi de ea. Are un debit de peste 10.000 de litri / minut, are niște furtune de circa 30 centimetri în diametru, și 1000 de metri de furtun. Se poate, ca să spunem așa, dacă facem un experiment, să luăm lacul de la Reci și în 24 de ore îl golim cu motopompa.” – a precizat Gyorgy Alfons.

Acesta a declarat că începând de anul viitor, în dotarea instituției vor mai intra câteva mijloace containerizate pentru situații de urgență precum cutremurele: „Vom mai primi un microbuz pentru transportul persoanelor la și de la locul evenimentelor, pentru schimb, pentru diferite materiale. De asemenea, vom mai primi o mașină cu apă și spumă. Am primit bărci în dotare, (…) anul acesta am făcut și mici investiții, reparații, la nivelul fiecărei subunități, cu ajutorul fondurilor de la Consiliul județean Covasna.”

Ioana Ardeleanu

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail