zilele-comunei-turia-18398639La acest sfârșit de săptămână, la Turia se desfășoară Zilele comunei. În programul evenimentului este cuprinsă și o nouă ediție a Festivalului Internaţional al bulzului şi al gătitului în aer liber.

Potrivit primarului Daragus Attila, invitații încep deja să sosească, dar programul activităților dedicate Zilelor comunei debutează mâine, 10 septembrie (a.c.), începând cu ora 10.00, cu inaugurarea a patru investiții realizate în acest an. Este vorba despre inaugurarea a două poduri, dintre care unul este pentru tiruri, inaugurarea unei case mortuare și a creșei construite în comună.

Manifestările vor continua apoi la Căminul  Cultural, cu felicitarea tinerilor din localitate, aflați la vârsta majoratului.  Va urma apoi sărbătorirea celor 37 de copii născuți în perioada septembrie 2015- septembrie 2016, astfel că la „Copacul vieții” –un copac din fața Primăriei-  vor fi instalate 37 de plăcuțe din cupru, cu numele și data nașterii copiilor.

Tot sâmbătă, la ora 12.00, se va da startul Festivalului Gastronomic Internațional, a cărui organizare a devenit deja o tradiţie. Cele 10 echipe înscrise – din Ungaria și din România – se vor întrece în a-şi arăta talentul culinar.

Și anul acesta, va fi pregătit un bulz de 60 m lungime, care va fi servit participanților.

În cadrul manifestărilor organizate cu prilejul Zilelor comunei Turia, copiii din localitate care au obținut rezultate bune la învățătură și la concursuri interjudețene și naționale, vor fi răsplătiți cu câte o medalie, de către Primăria comunei.

Va urma apoi premierea concurenților de la festivalul gastronomic, după care se vor desfășura activități artistice. Seara de sâmbătă se va încheia cu un foc de tabără.

Duminică, 11 septembrie (a.c.), manifestările dedicate Zilelor comunei Turia vor începe la ora 10.30 și se vor încheia cu un foc de artificii, în jurul orei 23.00. În program sunt cuprinse activități artistice, sportive și nu numai.

Ana Alina Costache              . .

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail