O lege recentă permite ca toate acele contracte de concesiune de lucrări care nu reprezintă investiţie, să fie atribuite în mod direct unităţilor aflate în administrarea autorităţilor locale.

drum

În cadrul şedinţei extraordinare din data de 7 septembrie a CJ Covasna, a fost adoptată o hotărâre potrivit căreia contractele pentru întreţinerea pe timp de iarnă a drumurilor vor fi atribuite în mod direct de către S.C. Drumuri și Poduri Covasna S.A.

Autorităţile judeţene au cerut de la S.C. Drumuri și Poduri Covasna S.A. o ofertă de preţ privind prețurile și coeficienții ce vor fi aplicate care au fost comparate cu cele de anul trecut şi, astfel, s-au stabilit preţurile pentru fiecare lucrare în parte.

 

Scopul a fost acela să se stabilească preţuri reale şi să se obţină garanţii că firma nu va înregistra pierderi, astfel, nici autorităţile judeţene nu trebuie să plătească pres mult pentru lucrări, a spus Kovács Ödön, managerul judeţului Covasna. Potrivit acestuia, contractul pentru întreţinerea pe timp de iarnă a drumurilor expiră chiar acum, astfel, începând din iarna acestui an, aceste servicii vor fi efectuate de S.C. Drumuri și Poduri Covasna S.A.

„Costurile cu lucrările de întreţinere a drumurilor reprezintă sume semnificative de bani. În ultima perioadă, numărul licitaţiilor publice care au fost atacate de firme, a fost foarte mare. În cele mai multe cazuri însă, rezultatul acestora a constat în începerea întârziată a lucrărilor, altfel spus, drumul (…) a fost impracticabil pe o perioadă mult mai lungă” – a spus Tamás Sándor, preşedintele Consiliului (CJ) Covasna.

 

Consiliul Judeţean Covasna . .

Biroul de presă

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail