Duminică seara, un echipaj de poliţie rutieră din Târgu Secuiesc a fost sesizat despre faptul că pe str. 1 Decembrie 1918 din localitate s-a produs un eveniment rutier soldat cu pagube materiale.

În baza sesizării, echipajul s-a deplasat la faţa locului şi, în urma primelor verificări, a stabilit faptul că M. Akos, de 37 de ani, domiciliat în municipiul Tg. Secuiesc, posesor  al permisului de conducere  categoria B, în timp ce conducea un autoturism pe str. 1Decembrie 1918, către str. Cernat, nu  a păstrat o distanţă suficientă faţă de o autoutilitară care avea cuplată o remorcă, ansamblu de vehicule care staţiona şi a  intrat în coliziune cu acesta.

Conducătorul auto a fost testat  cu aparatul etilo-test, rezultatul fiind  de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la Spitalul Municipal din Târgu Secuiesc, unde i s-a recoltat o probă  biologică  de sânge în vederea  stabilirii alcoolemiei.

Poliţiştii au întocmit acte  premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană  care are în sânge o îmbibaţie alcoolică ce  depăşeşte limita legală.

(sursa: IPJ COVASNA)

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail