. . Campania „O carte pentru un frate”, în cadrul căreia Platforma Unionistă „Acțiunea 2012” colectează cărți românești, pentru basarabeni, continuă. Covăsnenii care doresc să susțină această inițiativă pot dona cărți la sediul Centrului Ecleziastic și de Documentare „Mitropolit Nicolae Colan”, din Sfântu Gheorghe sau la centrul de colectare din Covasna.

Campania „O carte pentru un  frate” a pornit de la un alt proiect al Platformei Unioniste „Acțiunea 2012”, un proiect prin care 100.000 de basarabeni vor vizita România, începând din luna iunie și până spre finele lunii septembrie.

Reprezentanții Platformei și-au propus să le ofere acestora cărți românești, în dar, și astfel, a fost lansată colecta națională derulată sub egida „O carte pentru un frate”.

În acest scop au fost înființate centre de colectare în mai multe orașe din țară, printre care și în Sfântu Gheorghe, la Centrul Ecleziastic și de Documentare „Mitropolit Nicolae Colan” (situat pe strada Strada Grof Miko Imre, Nr.2) , unde se pot dona cărți, între orele 10:00-15:00, de luni până vineri, și în Covasna, la adresa: strada Verde nr. 8, cod poștal 525200, Florentina Teacă.

Cei care se alătură campaniei sunt rugați de către reprezentanții Platformei Unioniste „Acțiunea 2012”, să scrie, pe prima pagină a cărții sau a cărților donate, un mesaj din suflet pentru românii de peste Prut.

Inițiativa a fost bine primită, în județ, a declarat, ieri, Cosmin Iosub, reprezentantul filialei Covasna a Platformei Unioniste „Acțiunea 2012”.

Potrivit acestuia, la centrul de colectare din Sfântu Gheorghe s-au adunat șapte saci cu cărți.

„Până acum, la Sfântu Gheorghe, s-au strâns șapte saci cu cărți și mai avem promisiuni de la oameni, că vor veni să doneze, în perioada următoare. Mulți dintre cei care au adus cărți, chiar au lăsat câte un mesaj pentru cei din Republica Moldova. Campania a fost bine primită în județ, dar a fost bine primită și de către beneficiari. Chiar am văzut o reacție a unor fete din Republica Moldova. În momentul în care au primit cărți, fetele au început să plângă. Donații se mai pot face, încă.” –a spus Cosmin Iosub.

Și la Covasna, campania are răspuns, a spus coordonatorul campaniei la nivelul oraşului Covasna, din partea Asociaţiei de tineret „GRIT”, Florentina Teacă. Potrivit acesteia, chiar și persoane din afara județului, au trimis cărți la adresa din Covasna.

„În urmă cu ceva timp, am lansat un apel către prietenii mei de pe o rețea de socializare, pentru susținerea acestei campanii. Scriam atunci că: <<În acest moment, am pe Facebook peste 2700 de prieteni. Dacă doar 1000 dintre ei trimit câte o carte pentru frații noștri de peste Prut, avem 1000 de cărți! Ce ziceți? O carte, un drum la poștă… dacă-mi sunteți prieteni cu adevărat, sacrificiul nu vi se va părea așa mare! Nu uitați să scrieți pe prima pagină un mesaj din suflet pentru românii de peste Prut>>, iar oamenii chiar au răspuns apelului meu. O prietenă dragă,  din Buzău, a răspuns provocării mele și a lăsat și un mesaj pentru cei din Republica Moldova: << Fie ca visul reîntregirii neamului românesc să se împlinească și toți frații români să fie uniți în cuget și în simțiri!>>. Donații consistente au venit și din partea col. (r.) Ioachim Grigorescu și col (r.) Petre Gheorghiu.”- a declarat, ieri, Florentina Teacă.

Potrivit organizatorilor, campania continuă până spre sfârșitul lunii august (a.c.).

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail