Ca urmare a primirii buletinului de analiză de la laboratorul Institutului de Igienă și Sănătate Publică Veterinară din București se confirmă faptul că laptele provenit de la ferma de bovine care în luna iulie a prezentat infecție cu E.coli verotoxigen este conform, deci consumabil fără nici un risc. . .

Directorul executiv al Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Covasna, dr. Siko Barabasi Sandor a declarat că, în urma procedurilor privind analiza riscurilor, ferma a fost încadrată cu un nivel de risc potențial ceea ce înseamnă o frecvență mai mare de analize de laborator al laptelui crud provenită de la această unitate.
„În momentul de față calitatea laptelui crud comercializat prin automatele de lapte care sunt înregistrate la DSVSA, și respectă legislația sanitar veterinară și pentru siguranța alimentelor, este de bună calitate și nu periclitează sănătatea consumatorilor” a precizat dr. Siko Barabasi Sandor .
Potrivit acestuia Planul Naţional de Control pentru determinarea prevalenţei Escherichia Coli verotoxigenă în produse alimentare de origine animal, dispusă de Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor se continua până la finele anului.
Având în vedere temperaturile ridicate din timpul zilei, DSVSA Covasna recomandă consumatorilor care cumpără lapte crud din automate, ca înainte de consum aceasta să fie fiert cel puțin 5-10 minute.

M.D.C.

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail