Cea de-a doua ediție a festivalului coral intitulat „La poalele Ciucaşului de Sfânta Mărie” se va desfășura la acest sfârșit de săptămână, cuprinzând un spectacol susținut de Corul „Semănătorii” din Republica Moldova și de Corul „Plai Întorsurean” din Întorsura Buzăului.
. . Festivalul este organizat de către Asociația culturală „Plai Întorsurean”, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Întorsura Buzăului.
„Este un festival pe care îl organizăm noi, Asociația culturală <<Plai Întorsurean>>. Anul trecut, invitat special a fost invitat un cor din Cluj și anul acesta, am invitat un cor din Republica Moldova- <<Semănătorii>>, membrii acestui cor fiind prieteni de-ai noștri de foarte, foarte mulți ani. Anul trecut am fost noi la ei, în Republica Moldova și anul acesta i-am invitat la noi.”- a declarat, ieri, prof. Tatiana Teacă, membră fondatoare a Asociației „Plai Întorsurean” și dirijoare a Corului cu același nume.
Potrivit acesteia, oaspeții din Republica Moldova vor fi întâmpinați astăzi de către organizatori, iar sâmbătă, 6 august, se va derula spectacolul din cadrul festivalului.
„În cadrul evenimentului, sâmbătă, fiind sărbătoare, Corul <<Plai Întorsurean>> și colegii de peste Prut, corul <<Semănătorii>> din comuna Biești, Raionul Orhei (…), vor concerta la Mănăstirea de la Valea Mare, cu dirijorii acestora. ”- a spus președintele Asociației „Plai Întorsurean”, Gheorghe Zărnescu.
Spectacolul – de muzică religioasă – va avea loc după slujba Sfintei Liturghii oficiate cu prilejul sărbătorii Schimbarea la Față a Domnului.
Cele două coruri vor vizita, apoi, împrejurimile, după care, la un restaurant din Întorsura Buzăului, vor susține un program compus din lucrări folclorice.
Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail