Opt posturi vacante în cadrul Primăriei comunei Boroșneu Mare așteaptă să fie ocupate. Primarul comunei spune că, deși nu prea există bani la bugetul local, speră ca până anul viitor măcar o parte dintre acestea să fie ocupate.
Primarul comunei Boroșneu Mare, Ilie Nicolae a declarat că pentru locuitorii comunei, dar nu numai, ar exista oportunități de angajare în cadrul instituției pe care acesta o conduce. Primarul spune că în urma consultării organigramei, a descoperit că în cadrul Primăriei ar putea fi oferite locuri de muncă pentru cel puțin 8 persoane și speră ca până la finalul anului măcar o parte dintre aceste posturi să fie ocupate.
„Am cerut organigrama și am constatat faptul că la Primărie sunt disponibile 8 locuri de muncă, și în următoarea ședință, poate dacă nu cea din luna septembrie, sau dacă va fi cazul în ședința ordinară să trecem pe ordinea de zi și aprobarea organigramei într-o formă pe care o vom discuta cu colegii de la UDMR, să fie bine și pentru partidul ALDE și pentru UDMR. Avem posturi pentru încă un agent agricol, avem la contabilitate, avem pentru conducător auto, pentru întreținerea și amenajarea spațiilor verzi, post de inspector principal, și chiar luna acesta una dintre doamne va intra în pensie, deci se mai eliberează un post, mai sunt pentru cei care se ocupă cu ajutorul social, deci posturi ar fi. Acum, nu trebuie neapărat ocupate repede, eu aș vrea, dacă s-ar putea și aș avea bani, pentru că acest lucru presupune iarăși cheltuieli, cu salarii, dar sperăm să reușim anul acesta ceva, la anul puțin mai mult.” – a declarat Ilie Nicolae.

Sprijin financiar din Fonduri Europene pentru oricine are o idee de afacere . .

 

În cadrul unui interviu acordat săptămâna trecută ziarului nostru, primarul comunei Boroșneu declara că una dintre problemele majore cu care comunitatea se confruntă este lipsa locurilor de muncă, fapt ce îi determină pe mulți dintre tineri să plece fie în alte orașe, fie în străinătate. Acesta spune că dorește crearea unor noi locuri de muncă și că în acest sens,  prin intermediul unui parteneriat cu Asociația Bodvaj, Primăria a demarat un proiect menit să sprijine financiar ideile de afaceri ale localnicilor.

„Încercăm să creăm locuri de muncă, avem un program, proiectul „Dezvoltarea  locală integrată în comunitățile marginalizate în care există populații aparținând comunităților rome”, și suntem parteneri Primăria și Asociația Bodvaj. Suntem în stadiul de finalizare, sper să câștigăm proiectul, sperăm că se va aproba. Prin Fonduri Europene se va aloca o sumă de maxim 25.000 de euro pentru oricine din comuna Boroșneu Mare care vrea să aibă sau să își facă o firmă, nu contează, poate să facă o frizerie, poate să facă patiserie, brutărie, ar fi un lucru foarte bun.” – a declarat acesta.

Ioana Ardeleanu

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail