Au început înscrierile la „Festivalul Cartofului” ce va avea loc la sfârșitul acestei luni, la Târgu Secuiesc.
Festivalul – concurs se va desfășura în cadrul Zilelor orașului Târgu Secuiesc, în data de 27 august (a.c.), având ca scop promovarea gastronomiei locale. Conform regulamentului evenimentului, echipe formate din maxim patru persoane vor trebui să pregătească mâncăruri pe bază de cartofi, pentru 30 de persoane.
Organizatorii vor pune la dispoziția echipelor – cortul, o masă şi o bancă, ceaunul, cartofii şi lemnele pentru foc, iar echipele vor trebui să asigure condimentele, şorţurile, accesorii, elementele pentru decorarea meselor, farfurii și tacâmuri de unică folosinţă, accesoriile şi ingrediente necesare gătirii.
Juriul va puncta ținuta, organizarea și atmosfera din echipă, modul de pregătire a mâncărurilor, gustul şi prezentarea generală a preparatelor, dar şi decorarea mesei (aspect, decorare, folosirea de produse tradiţionale, originalitate), prezentarea meniului şi modul de servire.
Taxa de participare va consta două sticle de vin (o sticlă de vin roşu şi o sticlă de vin alb).
Keresztes Adel, reprezentantă a organizatorilor (și a Asociației „KKV” din Târgu Secuiesc), a declarat ieri că la eveniment s-au înscris deja două echipe din Ungaria și patru din Târgu Secuiesc. Potrivit aceleiași surse, înscrierile se realizează până în data de 19 august (a.c.), telefonând la numărul: 0745/548/286 – persoană de contact Keresztes Adel, prin email la [email protected] sau completând formularul disponibil pe site-ul www.festivalulcartofului.ro.
Informații suplimentare în legătură cu acest eveniment pot fi aflate accesând site-ul www.festivalulcartofului.ro.
. . Ana Alina Costache

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail