. . Conducerea clubului de fotbal municipal, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, a făcut publică lista oficială a jucătorilor din lotul echipei. Noii jucători vor îmbrăca tricourile alb-roșii în prima etapă a campionatului din Liga a II-a, ce va avea loc la începutul lunii viitoare.

Proaspăt promovată în Liga a II-a, echipa de fotbal a municipiului Sfântu Gheorghe, Sepsi OSK a reuşit să facă de curând 11 transferuri. Astfel, în cursul zilei de ieri, în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc la sediul firmei Dioszegi, conducerea a făcut publică lista jucătorilor proaspăt legitimați în lotul echipei. Aceștia vor juca în prima etapă a campionatului Ligii a II-a de fotbal ce va începe pe data de 6 august (a.c.). Potrivit conducerii clubului, în momentul de față, în ceea ce privește adversarul cu care echipa Sepsi OSK va juca, lucrurile stau sub semnul întrebării: „Deocamdată domină incertitudinea în ceea ce privește începutul campionatului Ligii a II-a. Ceea ce este sigur este că nimic nu este sigur. În momentul de față, după informațiile noastre, campionatul va începe pe 6 august, însă tragerea la sorți va avea loc pe 1 august. Luni vom ști cu exactitate cine ne va fi primul adversar.”, au declarat reprezentanții clubului.

„Am făcut în momentul de față 11 legitimări noi, care sperăm ca în campionatul care va începe pe data de 6 august să ne aducă cât mai multe satisfacții și bucurii, să reprezinte aceste culori cu mândrie și să facă sacrificii pentru această echipă. (…) Pe 6 avem prima etapă și sper să se țină și cei de la Federația Română de Fotbal de cuvânt. Cred că în proporție de 99% vom avea meci acasă în prima etapă. Sperăm ca luni să primim toate detaliile de la Federație și să aflăm cu cine jucăm în prima etapă.” – a explicat managerul echipei, Bokor János.

Acesta a subliniat faptul că cei mai mulți jucători legitimați pe un singur post au fost portari. În momentul de față, echipa de fotbal a municipiului este formată din: Rusandu Adrian – antrenor portari; Mutu Daniel (FC Brașov); Fejer Bela (ASA Târgu Mureș); și Niczuly Roland – fost apărător la Unirea Tărlungeni și la U Cluj, cu toții legitimați pe posturile de portari. Pe posturile de jucători de câmp, pentru echipa Sepsi OSK vor juca în cadrul campionatului: Dumbravă Florin, (Codlea), pe postul de fundaș stânga; fostul jucător de Divizia B, Minciună Bogdan (Unirea Tărlungeni) și co-echipierul său Burlacu Marius (Unirea Tărlungeni), ambii pe posturi de mijlocași centrali; Ene Daniel (FC Brașov) pe postul de atacant; iar pe postul de mijlocaș va juca Țuțu Alexandru (SC Bacău). De asemenea, Paul Chiș (CS Unirea Jucu), un fost jucător al Sepsi OSK în perioada în care echipa a jucat în Liga a III-a, s-a întors la echipă pe postul de fundaș dreapta. Pe postul de mijlocaș-atacant va juca fostul jucător de Liga a II-a a echipei Rapid CFR Suceava, Plămadă Ionuț, iar Hadnagy Attila, reîntors după ce a jucat la echipa FC Botoșani, va juca pe postul de atacant. Alături de aceștia vor juca în continuare fotbaliștii echipei Sepsi OSK: Răduțiou Ciprian, Damian Răzvan, Mihai Armando, Mihăeș Vasilică, Mitra Szilard, Jakab Robert, Huiban Dragoș, Țepeș Andrei, Veress Zsombor și Tanko Zsolt. Potrivit reprezentanților clubului, antrenorii au rămas neschimbați, astfel că Suciu Valentin este antrenorul principal al echipei, Kulcsar Laszlo antrenorul secund, iar Polgar Laszlo este directorul tehnic.

Sâmbătă, de la ora 11:00, echipa va juca un meci amical cu FC Miercurea Ciuc, iar înaintea meciului, de la ora 10:00, va avea loc o festivitate de prezentare a noilor jucători ai clubului Sepsi OSK.

„Dacă sărim etapele s-ar putea să cădem de sus, și este mai dureros să cazi brusc de sus”

Patronul clubului, Dioszegi Laszlo a subliniat că obiectivul echipei rămâne în continuare ocuparea locurilor 8-10 în Ligă, și a opinat că obiectivul este unul normal și realizabil pentru valoarea lotului și susținerea de care echipa se bucură. Acesta a declarat că echipa mai are încă nevoie de unu sau doi jucători pentru ca echipa să fie completă: „Sunt bucuros că am reușit cât de cât să avem o echipă competitivă, încă mai avem nevoie de jucători.”

Valentin Suciu, antrenorul principal al echipei s-a declarat încrezător în lot și le-a urat bun venit noilor jucători: „Ne aflăm în fața unui nou campionat, după un an greu. După o perioadă grea, mai ales pentru jucători, am trecut foarte bine peste perioada de cantonament. (…) Le urez bun venit celor noi, să se integreze cât mai repede. (…) Se vede și valoarea lor, sunt jucători și caractere comunicative și puternice, ceea ce ne-am dorit mult. Sper ca în cel mai scurt timp să reușim să închegăm o echipă competitivă din toate punctele de vedere, ca și organizare, ca și joc, ca și atitudine, să fim întotdeauna peste adversari, cum ne place nouă să spunem la vestiare. Lăsăm timpul să decidă și să vorbească în locul nostru. La fel ca și anul trecut, o luăm treptat, etapă cu etapă, nu ne gândim mai mult decât avem nevoie. Dacă sărim etapele s-ar putea să cădem de sus, și este mai dureros să cazi brusc de sus. Ne pregătim pentru prima etapă, încă nu știm adversarul, dar sunt convins că indiferent de adversarul cu care vom juca, spectatorii vor avea ce să vadă. Avem încredere mare în băieți și sper ca și ei să aibă încredere în noi, ca împreună să putem să facem echipa aceasta să fie renumită.”

1000 de scaune noi, alb și verzi, din partea Primăriei municipiului, pregătite pentru campionat

Conducerea echipei a vorbit și despre problemele organizatorice ale clubului. Potrivit acesteia, Federația Română de Fotbal a solicitat clubului să efectueze o serie de modificări pentru ca terenul de fotbal al Bazei Sportive să poată fi omologat.

„Baza sportivă am început să o punem la punct, să o modernizăm. (…)  Pe terenul central de joc, în prima fază am schimbat gazonul la cele două porți, (…) am schimbat și o parte din mijlocul terenului, iarba a crescut deja la loc, este modern. Au venit cei de la Federație să omologheze terenul pentru Liga a II-a. Acum doi ani de zile au fost, ne-au omologat în Liga a III-a, știam că sunt alte criterii, știam că vor fi alte cerințe pentru Liga a II-a, și s-au adeverit aceste rânduieli ale noastre. În primul rând, sunt condiții de securitate pentru suporterii adverși, așa știm, așa vedem din sezoanele anterioare, pentru că sunt echipe în Liga a II-a care au suporteri și în deplasare. O zonă din apropierea peluzei dinspre școala „Varadi Jozsef” am amenajat-o pentru ei, din motive de securitate, așa ne cere Jandarmeria, așa ne cere Federația Română de Fotbal, pentru a omologa terenul pentru jocurile de acasă. Va trebui să punem și două rânduri de gard acolo, să fie delimitat în totalitate de suporterii echipei gazde. Ni s-a cerut montarea unor scaune suplimentare față de ce aveam în tribune. Tribuna dinspre blocuri am amenajat-o acum câțiva ani de zile, cu scaunele primite de la echipa „Ferencvarosi” din Ungaria, scaunele albe și verzi. Am reușit să intermediem o colaborare între Clubul Sportiv Municipal care este proprietareul Bazei Sportive și Primăria municipiului Sfântu Gheorghe, pe trei ani de zile, și ca urmare a acestei colaborări (astăzi – n.red) ne vin 1000 de scaune, jumătate albe, jumătate verzi, pentru tribuna dinspre pădure, scaune achiziționate de Primărie.” – a declarat Dioszegi Laszlo.

Potrivit acestuia, tot în cursul zilei de azi, clubul ar trebui primească în gestiune noua tabelă electronică pe care Primăria Sfântu Gheorghe a achiziționat-o.

Meciurile echipei Sepsi OSK ar urma să fie televizate

Potrivit conducerii clubului, meciurile pe care echipa le va juca acasă vor fi televizate. De asemenea, reprezentanții clubului au mai declarat în cadrul conferinței de ieri, că vor pune la dispoziție abonamente pentru suporteri în noul sezon, însă nu au putut preciza care vor fi prețurile acestora, întrucât nu este cunoscut încă numărul meciurilor pe care echipa le va susține.

„Vom avea meciuri televizate, am vorbit cu firme de construcții care ne vor pune la dispoziție schele pentru camerele de filmat ale posturilor de televiziune care vor veni, (…) ni s-a cerut de la Federație să fim pregătiți și pentru acest lucru.” – a declarat patronul clubului.

Este nevoie de voluntari pentru finalizarea pregătirilor dinaintea evenimentului

La sfârșitul săptămânii viitoare, în perioada 5 – 7 august, va avea loc cea de-a II-a ediţie a Zilelor Sepsi OSK şi Dioszegi, iar pregătirile sunt în toi. Conducerea clubului a lansat un nou apel către cetățeni, să vină în număr cât mai mare, pentru a ajuta la pregătirea Stadionului.

„Avem foarte mare nevoie de cât mai mulți voluntari, (…) ca să arate Stadionul sâmbăta viitoare în așa fel încât să nu ne fie rușine. Nici dacă nu vin (voluntarii-n.red) nu ne va fi rușine, însă dacă vor veni 20-30 de oameni, o să arate și mai frumos.” – a mai spus Dioszegi Laszlo.

Evenimentul se va desfășura în spatele Stadionului municipal din cartierul Simeria, iar cei prezenți se vor putea bucura de concerte în aer liber, vor asista la concursurile dintre brutari, dar și la demostraţii de fotbal. Deschiderea Zilelor OSK și Dioszegi va avea loc vineri, 5 august,  de la ora 17:00, iar printre invitați se numără și trupa IRIS, care va concerta în a doua zi a evenimentului, după ora 19:00.

Ioana Ardeleanu

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail