Şoferul unui microbuz cu 20 de pasageri la bord s-a ales cu dosar penal după ce poliţiştii covăsneni l-au prins conducând sub influenţa băuturilor alcoolice.

. . Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Covasna, remis joi AGERPRES, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier aflaţi în serviciul de supraveghere a traficului rutier, au oprit pe DN 11, în comuna Ozun, un microbuz destinat transportului public de persoane, la volanul căruia se afla un bărbat de 43 de ani domiciliat în judeţul Vaslui.

„În urma verificărilor efectuate s-a constatat că la bordul autovehiculului care se deplasa pe ruta Vaslui-Braşov se aflau 20 de persoane, iar în urma testării şoferului cu aparatul etilotest a reieşit că avea o alcoolemie de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spitalul din Sfântu Gheorghe pentru recoltare de probe biologice de sânge în vederea determinării îmbibaţiei alcoolice”, se menţionează în comunicat.

Poliţiştii au dispus imobilizarea vehiculului şi au luat legătura cu operatorul de transport pentru preluarea pasagerilor şi a microbuzului. Pe numele şoferului a fost întocmit un dosar penal, iar cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

AGERPRES

www.agerpres.ro

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail