. . Spitalul de Recuperare Cardiovasculară din staţiunea Covasna va introduce anul acesta sistemul de programare on-line, în scopul simplificării procedurilor de internare a pacienţilor.

Managerul interimar al spitalului, Joos Ştefan, a declarat pentru AGERPRES că în momentul de faţă pacienţii pot solicita internarea prin trei modalităţi – direct la spital, prin intermediul medicului curant, cu trimitere de la medicul de familie sau de la un medic specialist.

Joos Ştefan a declarat că intenţia sa este de a schimba sistemul, de a-l face mai accesibil şi mai transparent.

„Există un sistem de programare preluat pe care încă nu l-am schimbat, dar avem proiecte în acest sens. În momentul de faţă pacientul se poate programa în trei feluri – direct la medicul curant, dacă există o relaţie mai veche cu acesta şi are nevoie să îl urmărească pe parcursul evoluţiei sale, prin trimitere de la medicul de familie sau medicii specialişti de la diferite clinici şi spitalele unde noi trimitem bilete de programare şi, a treia modalitate, prin programare directă la spitalul nostru. Intenţionăm ca până la sfârşitul anului să schimbăm acest sistem, să devenim mai transparenţi, mai permisivi şi mai accesibili, în sensul în care dorim ca toate programările să se facă în sistem on-line, puse pe site, dacă vreţi similar cu rezervarea unei camere de hotel, doar că aici vorbim despre o programare la internare, care va trebui efectiv validată de către medicii specialişti, care vor primi parole de acces în sistemul nostru de programări”, a declarat Joos Ştefan.

Spitalul de Recuperare Cardiovasculară Covasna, înfiinţat în anul 1960, se află în subordinea Ministerului Sănătăţii şi acordă anual îngrijiri medicale câtorva mii de bolnavi cu afecţiuni cardio-vasculare printr-un tratament complex ce îmbină tratamentul clasic cu factorii naturali, respectiv aerosoli, băi în apele carbogazoase şi mofete (emanaţii uscate de gaze naturale postvulcanice) care au un puternic efect vasodilatator.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail