. .

Platforma Unionistă „Acțiunea 2012” a lansat, recent, împreună cu partenerii săi din întreaga țară, campania „O carte pentru un frate”, în cadrul căreia colectează cărți românești, pentru basarabeni. Covăsnenii care doresc să susțină această inițiativă pot dona cărți la sediul Centrului Ecleziastic și de Documentare „Mitropolit Nicolae Colan”, din Sfântu Gheorghe.

Campania a pornit de la un alt proiect al Platformei Unioniste „Acțiunea 2012”, un proiect prin care 100.000 de basarabeni vor vizita România, începând din luna iunie și până spre finele lunii septembrie. Reprezentanții Platformei și-au propus să le ofere acestora cărți românești, în dar, și astfel, a fost lansată colecta națională derulată sub egida „O carte pentru un frate”.
Până în prezent, în acest scop au fost înființate centre de colectare în mai multe orașe din țară, printre care și în Sfântu Gheorghe, la Centrul Ecleziastic și de Documentare „Mitropolit Nicolae Colan” (situat pe strada Strada Grof Miko Imre, Nr.2) , unde se pot dona cărți, între orele 10:00-15:00, de luni până vineri. Cei care se alătură campaniei sunt rugați de către reprezentanții Platformei Unioniste „Acțiunea 2012”, să scrie, pe prima pagină a cărții sau a cărților donate, un mesaj din suflet pentru românii de peste Prut.
„În cadrul campaniei <<O carte pentru un frate>>, strângem cărți de literatură română, pentru a le oferi oamenilor ce vor traversa sau vor fi cazați în județul nostru, dar și cărți pentru bibliotecile din Basarabia. Ne-am dori ca fiecare persoană să aducă măcar zece cărți, cu un mesaj pentru persoana care le va primi. Campania nu are un termen, dar estimez că se va încheia undeva la sfârșitul lunii august.” – a declarat, ieri, Cosmin Iosub, reprezentantul filialei Covasna a Platformei Unioniste „Acțiunea 2012” și responsabil pentru derularea campaniei în județul Covasna.
El a precizat că un centru de colectare de cărți a fost deschis, în cadrul campaniei, și în orașul –stațiune Covasna.
„Sperăm ca locuitorii județului nostru să primească aceste proiecte cu brațele deschise și să ni se alăture. Avem nevoie de susținerea tuturor!”- a declarat, ieri, Cosmin Iosub
Informații suplimentare în legătură cu campania „O carte pentru un frate” pot fi aflate accesând site-ul http://www.cartepentrubasarabia.ro/.
Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail