MI S-A UMPLUT PAHARUL şi dau RĂSPUNS-MANIFEST LA PROPUNEREA SPRE DEZBATERE, A UNEIA din NENUMĂRATE alte anterioare ABERAŢII , lansată DE CEI CARE PRETIND A FI guvernanţii societăţii româneşti

. . Oare nu cumva DEZBATEREA propusă de Ministerul Educaţiei şi Culturii pe- Didactic.ro, ştiri: PROIECT PRIVIND STRUCTURA ANULUI ŞCOLAR 2016-2017 e o diversiune a politicului (devenit de mult timp RUŞINEA SOCIETĂŢII şi care NU AR AVEA CE CĂUTA ÎN TREBURILE ÎNVĂȚĂMÂNTULUI), ca să nu explodăm atunci când nu vom mai primi cele promise de Guvern, începând cu luna august a.c. în urma manifestaţiei din 1 iunie, de la Bucureşti?
Că atinge absurdul propunerea dată spre dezbatere, asta e evident. Ce alt scop să mai aibă? Ca şi altă dată, prin şocul creat artificial, să ni se şteargă din memorie apelul la respectarea DREPTULUI UNIVERSAL LA DEMNITATE, ramânând, spre a fi mai ușor de manipulat, cu impresia puternică de umilinţă, la care ne supun sistematic cei care, se screm de un sfert de secol să facă reforma în învăţământ, iar „fătul” e tot nenăscut: ba vrea cu picioarele înainte, ba cu fundul. Dar cu capul înainte , cum e normal într-o societate sănătoasă, CÂND VA VENI? Când se va naşte odată reforma asta a ÎNVĂŢĂMÂNTULUI?
Fără să mai fie supusă politicului, cred că ar fi fost demult tăiat cordonul ombilical. Greve, mișcări de revendicare rezolvate mai ales în stradă nu dau soluţii pe termen lung, dovedindu-se a fi foarte toxice!
CÂND VOR DA SOCOTEALĂ TOŢI ACEŞTIA CARE BATJOCORESC BUNUL SIMŢ COMUN?
Refuz comparaţia şi invocarea intereselor comune cu alte ţări. Comparaţia aici cu alte tări nu-şi are subiect, nu e relevantă în niciun caz. Fiecare cu fusul său orar şi cu clima lui, cu TRADIŢIA lui. Şi a noastră E BUNĂ, s-a verificat valoarea ei în ţări civilizate. Suntem forţaţi să acceptăm cardurile pentru salarii ca formă de plată (impusă la început prin coerciţie, acceptată apoi din inerţie-„că aşa are toată lumea “, dar cu avantaje numai pentru Bănci şi pentru cei cărora acestea le-au CUMPĂRAT CONŞTIINŢELE)… plata directă era mai sigură şi mai economicoasă pentru lucrător şi mai avea încă o calitate: nu putea fi lesne furată, sub forma substanţialei sume- jefuită lunar din salariul şi aşa mic- denumită „legal” plata pentru „administrarea de card” sau altă formă şmecheră. FELICIT pe cei care nu s-au lăsat păcăliţi de „sistem”!
Suntem forţaţi să acceptăm cardurile pentru sănătate, în numele unei fericiri VIRTUALE, care se transformă (şi se va transforma!) în COŞMAR CÂT SE POATE DE CONCRET de câte ori vor cădea „SISTEMELE”…, în loc să se REDEA DEMNITATEA MEDICILOR, aşezându-i la rangul care li se cuvine, alături de toţi intelectualii cu merite autentice, pe care oricum activitatea proprie îi va releva în faţa posterităţii .
NI SE SUGEREAZĂ să învăţăm a gâdila copilul, să ne maimuţărim în faţa lui şi nu să-l responsabilizăm, să devenim noi înşine modele în a-l învăţa să ia în serios societatea ECHILIBRATĂ, în mediul ei Universal. Urmarea? O să-l transformăm într-un neputincios, fără coloană vertebrală, fără puncte de reper solide, în contextul societăţii contemporane… Scoatem Educația religioasă, dar introducem, parşiv, Educaţia sexuală că aşa vor unii, obsedaţi, chiar dacă societatea a funcţionat foarte bine, de milenii, fără aceasta din urmă. Admitem anomalii în numele TOLERANŢEI, de parcă nu am fi tolerat şi până acum nebunia SUB TOATE formele ei de existenţă.
Revenind, în alt registru, dar tot atât de important-din punctul de vedere al PRINCIPIILOR, schimbăm structura Anului Şcolar (2015-2016) după începerea acestuia (motivul că aşa dictau unele interese, sau că a fost accidental, nu mă interesează). Deşi în aparenţă minor, Impactul e pe termen lung, generator de neîncredere, ca model de indolentă, de neseriozitate , principiu străin demnităţii de EDUCATOR, de formator al caracterelor.
Acum ni se propune „strânşi cu uşa” pe timpul vacanţei, să dezbatem altă anomalie, împotriva propriei tradiţii, a bunului simt comun până la urmă:
Începerea Anului Scolar pe 12 septembrie cu activitati de tip „şcoala altfel”, timp de trei zile, apoi pe 15 septembrie FESTIVITATEA DE DESCHIDERE a Anului Școlar (a 4-a zi, deci ) şi după a 5-a zi, două zile de relaxare… Continuarea „şcolii altfel” urmând să fie hotărâtă în nişte intervale de timp propuse sub o aparenţă binevoitoare, iar închiderea aceluiaşi An Școlar sĂ fie (cam…de acum încolo!) pe 23 iunie, cam ca şi anul acesta, când se leşina de caldură… Are legătură lungirea anului şcolar cu pregătirea olimpicilor câtă LEGĂTURĂ are CONDAMNAREA PE DREPT a oamenilor politici care şi-au făcut legi pentru A FURA, cu RECUPERAREA PREJUDICIULUI MATERIAL ŞI DE IMAGINE, pentru care suferă o ţară întreagă!
STIMAȚI GUVERNANŢI- foşti, actuali şi/sau viitori- DIN TOATE MINISTERELE, CHIAR NU VĂ SIMŢIŢI DELOC RĂSPUNZĂTORI DE STAREA ACTUALEI SOCIETĂŢI? PÂNĂ CÂND VEŢI UMILI PE CEI CARE V-AU ACORDAT ÎNCREDERE, SAU VĂ MAI SUPORTĂ ÎNCĂ? PUTEŢI SĂ CÂŞTIGAŢI LUMEA ÎNTREAGĂ, DAR CE VEŢI DA ÎN SCHIMB PENTRU SUFLETUL PIERDUT? Mai rămâne să spuneţi că BREXITUL e vinovat de toate, că aşa v-aţi obişnuit.
Sunteţi PENIBILI şi nu aveţi nimic în comun nici cu educaţia- călcând-o primii în picioare, NICI CU TRADIŢIILE, pe care alte ţări civilizate, invocate de voi, le-au pierdut de dragul modernităţii şi acum caută să le recâştige, nici cu ţara aceasta frumoasă pe care aţi jefuit-o fără milă, nici cu OAMENII şi nici cu OMENIA din ea, pe care vă străduiţi să le distrugeţi cu cinismul şi servilismul vostru.
Oare cu Dumnezeu mai aveţi vre-o legătură?
SUNT MÂNDRU CĂ SUNT ROMÂN, dar mi-e RUŞINE CU GUVERNANŢI CA VOI!
BUFTEA VIOLETA, institutor

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail