. . Sportivii secţiei de judo ai Clubului Sportiv Municipal (CSM) Sf. Gheorghe, însoţiţi de antrenorul Oltean Petru  au  participat, la sfârșitul săptămânii trecute, la Finala Campionatului Național de JUDO U15 cu patru sportivi atât la probele de concurs individual cât și la echipe.

La  evenimentul  care s-a desfăşurat la Drobeta Turnu Severin, sub egida Federaţiei Române de Judo,  au participat în jur de 300 sportivi din peste 100 cluburi din țară, în urma calificărilor la etapele de euroregiune. Sportiva clubului CSM Sf. Gheorghe, judoka Prodan Bianca, componentă a Lotului Naţional de Judo a României cu pregătirea la Centrul Sportiv Feminin de Judo din Deva, a  obţinut locul II (medalie de argint ) la cat. +63 kg, calificându-se astfel la Campionatele Balcanice de Judo din luna iulie. Ceilalți trei sportivi ai CSM au obținut următoarele rezultate:  locul V-  Țifrea Laurențiu, cat. -38 kg și Onişoru Roxana, cat.-44 kg; locul VII-Florescu Claudia, cat. -57 kg.

Sportivii de Ju-Jitsu, însoţiţi de antrenoarea Cristina Oltean, au  participat  la Finala Campionatului Naţional de Ju-Jitsu copii – cadeţi, desfășurat la  Braşov, sub egida Federaţiei Române de Arte Marţiale, la care s-au întrecut  peste 200 de copiidin 16 cluburi participante, înscrişi la cele două probe de concurs: Duo- demonstrativ și Fighting.

La acest eveniment, cele două cluburi covăsnene au participat în formulă completă: antrenor, sportivi și arbitri. Sportivii noștri au cucerit  trei medalii,astfel: Locul  I, medalie de aur şi titlul de Campion Naţional, sportiva  Oltean Veronica-Elena,  cat.-25 kg U12; Locul  III, Bobeș Anastasia, cat. -44 kg U12 şi Rether  Nicolae, cat.-34 kg U12. Foarte aproape de podium au fost și sportivii Mocanu Daniel  care a pierdut în finala mică și s-a clasat pe locul V, la cat.-41 kg U15,  la fel ca  și  Sas Darius, cat.-30 kg U12 și  Boieriu Radu, cat +50 kg U12, în timp ce Florescu Mihai cat.-50 kg U15, a ocupat  Locul VII.

„Sunt mândru de medalia de aur obţinută de fetiţa mea Veronica Oltean, la primul ei Campionat Naţional, şi de rezultatul obţinut de judoka Prodan Bianca la naţionalele de judo şi calificarea ei la Balcaniada de Judo. (…) Mulțumim directorului Clubului Sportiv Municipal, GeorgeCarcadia, pentru susținerea și încrederea acordată , Consiliului Local Sf. Gheorghe  și Consiliului Judeţean Covasna  pentru sprijinul financiar alocat pentru  proiectele sportive, părinţilor şi susţinătorilor care ne sunt alături la fiecare eveniment sportiv. Felicitări tuturor copiilor pentru rezultate obținute și pentru munca pe care o depunem în fiecare zi la orele de antrenament” a declarat antenorul  Petre Oltean.

Acesta a menționat că  în perioada următoare sportivii vor participa la competițiile: Cupa „Constantin  Brâncuşi” organizată de Asociația SC Samurai OPS Sf. Gheorghe; Finala Campionatului  Național Ju-Jitsu aspirant, junior, seniori; Cupa „Micul Samurai”;„Zilele Sportive” şi Etapele Euroregionale la judo U12, U13.

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail