Parcul fotovoltaic, amenajat pe o suprafaţă de aproximativ șase hectare de teren, aflat la ieşirea din Sfântu Gheorghe spre localitatea Vâlcele, intră în probe de astăzi. . .

Viceprimarul municipiului Sfântu Gheorghe, Sztakics Eva a declarat că de astăzi Primăria va începe testarea panourilor fotovoltaice, amenajate pe o suprafaţă de aproximativ șase hectare de teren, la ieşirea din oraș spre localitatea Vâlcele. Începute anul trecut în luna iunie, după mai bine de 5 ani de când Primăria Sfântu Gheorghe a iniţiat proiectul intitulat „Sistem fotovoltaic pentru producerea de energie electrică pentru iluminatul public şi alimentarea unor instituţii în municipiul Sfântu Gheorghe”, lucrările la parcul fotovoltaic au fost finalizate, iar acesta va intra în funcțiune urmând ca energia produsă prin intremediul panourilor solare să intre în sistemul electric naţional.

Cele 9.600 de panouri întinse pe o suprafaţă de 6,2 hectare de teren vor genera energie electrică pentru acoperirea a 85% din necesarul actual al iluminatului stradal din Sfântu Gheorghe şi al unor instituţii publice aflate în subordinea Consiliului Local. Potrivit calculelor făcute de speciliştii din cadrul Primăriei Sfântu Gheorghe, această importantă investiție  va aduce o  economie, la bugetul local,  de cca  400.000 de euro annual.

Panourile fotovoltaice folosite la construirea parcului din Sfântu Gheorghe sunt produse în România, cu materiile prime – celulele – dinGermania, special pentru municipiul Sfântu Gheorghe.

 

Ioana Ardeleanu

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail