. . În cadrul Zilelor Sfântu Gheorghe, Crucea Roșie – filiala Covasna, organizează „Family Weekend” sau weekend-ul în familie, unde părinții și copiii lor sunt invitați să petreacă timpul împreună, într-o manieră deosebită.

Crucea Roşie – filiala Covasna organizează şi anul acesta, în cadrul Zilelor Sfântu Gheorghe (22 – 24 aprilie), în curtea sediului din strada str. Kós Károly, nr 7, „weekend în familie” – în cadrul căruia cei mici vor putea lua parte la activități destinate lor, iar cei mari se vor putea recrea alături de un grătar și o băutură. Acțiunea este de fapt o campanie de strângere de fonduri, necesare pentru organizarea „Taberei de Vară 2016” – activitate începută în anul 1992 şi continuată, fără  întrerupere, până în prezent.

„În fiecare an organizăm aici, la sediul Crucii Roșii, acest eveniment. De fapt strângem donații pentru tabăra de vară, organizată pentru copiii nevoiași. Aproximativ de cinci ani organizăm acest eveniment. (…) Vis-à-vis cu sediul nostru este organziat târgul de produse hand-made, iar porțile Crucii Roșii sunt deschise, deja locuitorii știu despre această acțiune și vin aici la noi. Noi, împreună cu voluntarii ne jucăm cu copiii, în timp ce părinții așteaptă aici la sediu, în curte.” – a declarat reprezentanta Crucii Roșii – subfiliala Sfântu Gheorghe, Opra Zsófia-Szende.

Tabăra de vară pentru copiii defavorizați, pentru care Crucea Roșie strânge fonduri în cadrul weekend-ului în familie, va fi organizată la fel ca și anul trecut în comuna Cernat, iar  aproximativ 60 de copii din județ vor putea beneficia de un loc în cadrul ei. Scopul taberei este de a oferi copiilor proveniți din familii sărace și/ sau marginalizate social, posibilitatea de a petrece, pentru prima oară în viață, o săptămână într-o tabără de vară.

Ioana Ardeleanu

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail