Mâine, 14 aprilie, la Sala sportivă mică din Sfântu Gheorghe (situată în strada Vânătorilor nr.1) se derulează Bursa Generală a Locurilor de Muncă, a anunțat Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Covasna.

Potrivit directorului executiv al Agenției Județene, Kelemen Tibor, la eveniment au fost invitate să participe 1.284 de firme. Dintre acestea,  peste 20 au anunțat participarea punând la dispoziție aproximativ 400 de locuri de muncă, în mai multe domenii, printre care în comerț, transport, industria textilă, industria confecțiilor, industria de prelucrare a lemnului, turism.

Din totalul locurilor de muncă oferite, 41 sunt adresate persoanelor cu studii superioare, 127- muncitorilor necalificați și 251 muncitorilor calificați, arată datele oferite de conducerea Agenției, în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc ieri. Reprezentanții AJOFM Covasna au atras atenția că datele nu sunt cele finale. Până la momentul derulării bursei vor putea exista mici modificări.

Conform datelor AJOFM Covasna, în  intervalul orar 9.30 – 9.45 este programată primirea reprezentanţilor şi a ofertanţilor de locuri de muncă  vacante, precum şi a invitaţilor la Bursă și se vor prezenta informaţii cu privire la serviciile oferite agenţilor economici, desfășurarea efectivă a bursei fiind programată la ora 10.00.

Bursa Generală a Locurilor de Muncă este organizată în 88 de locații din țară, de către Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă.

Potrivit unui comunicat de presă postat pe site-ul www.anofm.ro, evenimentul face parte din seria acţiunilor desfăşurate de către Rețeaua Serviciilor Publice de Ocupare din Uniunea Europeană în perioada 4-15 aprilie, sub egida “European Employers’ Days”. Obiectivele acestei inițiative sunt de a realiza un contact cu un număr cât mai mare de angajatori, de a întreține un dialog între Serviciile Publice de Ocupare și de a crește gradul de conștientizare a problemelor legate de ocuparea forței de muncă. De asemenea, se urmăreşte creşterea gradului de ocupare, prin corelarea cererii cu oferta de locuri de muncă, existând posibilitatea interacţiunii directe dintre angajator şi solicitant.

„Bursa Generală a Locurilor de Muncă se va desfăşura în 88 de locaţii la nivelul tuturor celor 41 de agenţii judeţene şi cea a municipiului Bucureşti, şi se adresează tuturor persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă sau celor care doresc să se reorienteze profesional spre ocupaţii cu posibilităţi de menţinere a raportului de muncă pe termen mediu şi lung.” – se arată în comunicatul de presă al ANOFM.

Ana Alina Costache . .

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail