. . A treia ediţie a DOC AND ROLL, un festival în cadrul căruia vor fi proiectate filme documentare şi biografice şi vor avea loc concerte tematice, se desfăşoară în perioada 11-17 aprilie, la Cinemateca Patria şi Clubul Rockstadt din Braşov.

„După doi ani de experimentări, primul în două zile, al doilea în 3D, ne-am extins la o săptămână întreagă în care vrem să scoatem Braşovul din astenia de primăvară şi să îl ţinem conectat la ritm de rock and roll. Tema ediţiei din acesta an este „Clubul 27″, clubul damnat al muzicienilor geniali care au murit la 27 de ani, cu documentare şi filme biografice despre ei, legendă, mit şi moştenire artistică: Robert Johnson, Janis Joplin, Jimi Hendrix, Jim Morrison, Kurt Cobain, Amy Winehouse, vor fi prezenţi şi omagiaţi pe ecran la Cinemateca Patria şi sonor la Rockstadt, clubul oficial al festivalului. Omagiile noastre rock’n’roll se vor adresa şi unor giganţi dispăruţi recent, Lemmy de la Motorhead, cu un concert al trupei tribut Motorace din Bulgaria, şi lui David Bowie, acest extraterestru muzical”, a declarat luni într-o conferinţă de presă, Alin Ludu Dumbravă, directorul artistic al festivalului.

Scena românească va fi acoperită de un eveniment inedit, documentarul „Balta Albă”, premieră într-un festival, care va fi prezentat miercuri, începând cu ora 21.00 la clubul Rockstadt. Cartierul Balta Albă este unul dintre cele mai prolifice locuri din România, în materie de muzică şi muzicieni. În câteva decenii, a dat nume care au marcat muzica românească, indiferent că vorbim de rock, rap, hip hop sau jazz. Povestea acestui cartier, cum s-au cunoscut muzicienii şi cum au convieţuit, cum au debutat şi ce a însemnat pentru ei muzica de la Timpuri Noi, Partizan până la Sişu sau Marijuana. Este o istorie povestită chiar de cei care, în trei decenii au participat efectiv la construirea scenei muzicale româneşti, au mai precizat organizatorii festivalului. La Braşov, la Doc And Roll 2016, este prima proiecţie în cadrul unui festival de film.

Joi, începând cu ora 20.00 va fi prezentat filmul Lemmy (SUA, 2010), urmat de Concert tribute Motorhead Motorace din Bulgaria. Vineri vor concerta la festival clujenii de la Luna Amară, iar sâmbătă este ziua Pink Floyd.

Biletele de intrare la festival costă între 20 şi 30 de lei, în primele două zile intrarea fiind gratuită. DOC AND ROLL are loc anual la Braşov în luna aprilie şi este organizat de Asociaţia Culturală Fanzin cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei din România.

AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail