Președintele Partidului Național Liberal (PNL) Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu, și-a depus ieri candidatura pentru funcția de primar al municipiului, candidatura sa fiind prima înregistrată la Biroul Electoral.

La depunerea candidaturii acestuia, au luat parte și reprezentanți ai Partidului, de la București și Târgu Mureș – deputatul Andreea Paul și preşedintele Consiliului Județean (CJ) Mureş, Ciprian Dobre, dar și președintele interimar unic al PNL Covasna, Codruț Opaiț.

Mădălin Guruianu a declarat că în Sfântu Gheorghe, reprezentanții PNL doresc să transmită ideea de bună înțelegere între români și maghiari.

”(…) Am tot spus și voi declara în mod răspicat (…), candidaturile liberalilor, în Sfântu Gheorghe sunt niște candidaturi care merg pe ideea de normalitate, de bună înțelegere între români și maghiari, de aceea avem și români și maghiari pe listele de consilieri și la Consiliul Local și la Consiliul Județean. Este o mare bucurie să am personalități ale partidului alături de mine. (…). Eu sunt realist, trăiesc de 15 ani în acest oraș și știu că aproape oricine ar fi candidat de la UDMR o să câștige această funcție. Ce-mi doresc eu foarte mult este să transmitem un semnal de normalitate, același semnal cu care am intrat ca independent în Consiliul Local în 2008, este semnalul pe care PNL, în Sfântu Gheorhe l-a transmis constant. Avem români, avem maghiari pe listele de candidați, încercăm să facem în așa fel încât lumea să nu mai perceapă lucrurile etnic. (…).” – a declarat Mădălin Guruianu.

Deputatul Andreea Paul, prezentă la Sfântu Gheorghe pentru a participa la depunerea candidaturii lui Mădălin Guruianu, la lansarea candidaților PNL Covasna și Harghita, dar și pentru a lansa volumul ”Forța economică a femeilor”, a declarat că are încredere în echipa locală și că pune preț ”pe unitate în a face lucrurile frumoase”.

  . . ”Am venit în județul Covasna pentru că este foarte important județul Covasna pentru PNL, și Harghita, deopotrivă (…). În primul rând, am venit în Covasna pentru dumneavoastră, pentru toată echipa locală, pentru că am convingerea că avem o șansă reală de a avea un viceprimar la Sfântu Gheorghe. Totodată, am foarte multă încredere în echipa locală că poate să se unească în forțele de a crea bine și de a veni cu fapte bune pentru toată comunitatea  (…) și pun foarte mult preț pentru unitate în a face lucrurile bine și frumoase”, a declarat Andreea Paul. Aceasta a vorbit, printre altele și despre provocările pentru județul Covasna. Deputatul Andreea Paul a menționat că, în opinia sa, candidații trebuie să vină cu un plan de dezvoltare urbană pentru următorii 15-20 de ani:

”Îl invit pe candidatul în care am foarte multă încredere, căruia îi doresc succes în campanie și îi doresc să facă o campanie constructivă, bazată pe foarte multă unitate, și să reușească să adune toți covăsnenii în jurul său sau cât mai mulți dintre ei, să vină și cu un plan de dezvoltare urbană pentru următorii 15-20 de ani. Asta va trebui să facă orice candidat într-un oraș cu pretenții”, a mai spus deputatul Andreea Paul.

Momentan, pentru Primăria Sfântu Gheorghe şi-au anunţat intenţia de a candida- din partea UDMR – actualul primar Antal Arpad, din partea PSD – profesoara Rodica Pârvan, din partea ALDE- Cătălin Lazăr, fost consilier în Ministerul Tineretului şi Sportului, actual consilier în cadrul Direcției Județene de Sport și Tineret Covasna, dar și fostul viceprimar al municipiului, Balint Jozsef.

Ana Alina Costache

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail