Brutăria „Diószegi” din Sfântu Gheorghe a participat și anul acesta la concursurile organizate în cadrul expoziției Internaţionale „GastroPan” derulate la Târgu Mureș și a obținut premiul I pentru proba de creație artistică.

Brutăria din Sfântu Gheorghe a participat la secțiunea „panificație – patiserie”. La proba de „creație artistică din aluat de panificaţie” – ce a constat în realizarea unei piese artistice obţinută din aluat de panificaţie, după talentul şi fantezia fiecărui concurent în parte, respectând tematica „Povești din copilărie”, Brutăria „Dioszegi” a prezentat secvențe din trei basme românești, secvențe ale căror decoruri și personaje au fost realizate din aluat.

„La creație artistică am prezentat trei secvențe de povești- de Ion Creangă: <<Pupăza din tei>>,  <<Punguța cu doi bani>> și <<Harap Alb>>.  Farkas Ferenc, cofetarul nostru este autorul  și a lucrat cam o săptămână, pentru a realiza aceste secvențe. Am câștigat locul I, la această probă, al patrulea an consecutiv.”- a declarat ieri patronul brutăriei, Dioszegi Laszlo.

Brutăria a participat și la alte probe din cadrul secțiunii „panificație – patiserie”, reușind să obțină premii.

„La proba pentru cea mai bună pâine din România am câștigat locul II. La această probă ne-am dus cu pâinea pe care o avem în magazinele, nu am făcut nimic special și sunt foarte, foarte bucuros pentru asta (…)! ” – a spus Dioszegi Laszlo.

Potrivit acestuia, brutăria „Dioszegi” a participat și la proba „Produse de Patiserie” în cadrul căreia concurenţii au avut sarcina de a prezenta un produs de patiserie realizat din aluat fraged: „La categoria <<Produse de patiserie>> am luat locul III, cu o plăcintă de zmeură și mac.” – a spus Dioszegi Laszlo.

„Sunt foarte mândru că am obținut trei medalii! Niciun alt participant nu a câștigat trei medalii (…). Au fost vreo 25 de pâini cu care s-a concurat,  tot cam așa la patiserie și 5 creații artistice.” –a precizat patronul Dioszegi Laszlo.

Brutăria „Dioszegi” din Sfântu Gheorghe a participat de-a lungul timpului la expoziția „Gastropan” și la concursurile organizate în cadrul acesteia și a obținut diverse premii. La ediția din luna martie 2015, brutăria din Sfântu Gheorghe s-a prezentat cu mai multe specialități din panificație, iar pentru categoria „Creaţie artistică din aluat de panificaţie”, a reprodus integral din aluat de panificație Castelul Peleș, și a câștigat locul I.

Aflată la cea de-a opta ediție, expoziția ”Gastropan” se derulează în perioada 7-9 aprilie, la Târgu Mureș.

Gastropan este cel mai mare eveniment autohton ce expune ultimele inovaţii din panifciaţie, cofetărie şi gastronomie, la ediția din acest an fiind așteptați peste 130 de furnizori de talie mondială de pe 4 continente, din țări precum Egipt, SUA, Germania, Franța, Grecia, Serbia, Bulgaria, Polonia, Olanda și China – se arată pe site-ul www.gastropan.ro.

Ana Alina Costache . .

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail