În ciuda vremii nu tocmai prietenoase, lucrările de amenajare a Parcului Memorial ‘56 din Sfântu Gheorghe au început şi decurg într-un ritm bun.

Sztakics Eva

Lucrările au început pe terenul de sport al Liceului de Artă „Plugor Sandor”. Chiar dacă temperaturile sunt scăzute în această perioadă, ritmul lucrărilor nu este afectat. „Chiar săptămâna trecută am fost la faţa locului. Nu este atât de frig, se poate lucra, pentru că nu se betonează”, a explicat doamna viceprimar Sztakics Eva.

„Conform planului vizual prezentat şi adoptat la începutul anului, Parcul memorial va avea două alei care vor duce la amplasamentul central, la pavilionul care va putea fi utilizat şi pentru spectacole, acest pavilion având, în acelaşi timp şi rol de zid memorial. Pe acest zid memorial vor fi gravate numele a 12 localităţi unde au fost judecate victimele din ’56, şi aleea care porneşte de la intrarea în liceu, dinspre strada Kossuth Lajos, va fi de asemenea  marcată cu un bloc de piatră pe care vor fi gravate numele celor 12 localităţi”, se precizează pe site-ul primăriei municipiului.

Studiul de Fezabilitate pentru amenajarea Parcului Memorial ’56 a fost aprobat într-o şedinţă a Consiliului Local, la sfârşitul lunii iunie a.c. Potrivit doamnei viceprimar, Sztakics Eva, valoarea proiectului este de 11 miliarde de lei vechi, plus TVA, şi cuprinde reabilitarea curţii Liceului de Artă „Plugor Sandor”, a Parcului, sistemele de irigaţii şi pavilionul.Proiectul este susţinut din bugetul local, iar termenul de finalizare este stabilit pentru data de 23 octombrie, anul viitor.

Sztakics Eva a precizat că parcul va fi închis pe timp de noapte, şi deschis doar pe timpul zilei.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail