Sportivul judoka Bulai Daniel, legitimat la Clubul Sportiv Municipal (CSM) Sfântu Gheorghe, la secţia judo, a fost medaliat cu aur și a obținut titulatura de campion  naţional la finala pe țară a Campionatului Militar de Judo.

În perioada 23-25 martie a.c., la Craiova, s-a desfășurat etapa finală pe Ministerul Apărării Naționale a Campionatului Militar de Judo. În cadrul competiției, sportivul Bulai Daniel, de la secția judo a CSM Sfântu Gheorghe, și student în anul II al Academiei Forţelor Aeriene „Henri Coandă” din Braşov, a reprezentat cu cinste clubul la care este legitimat şi unitatea de învăţământ la care este student.

„La această competiţie au participat aproximativ 100 de sportivi, cu rezultate remarcabile în judo-ul de performantă, fiecare concurent având în jur de cinci meciuri. Cei de la școlile militare și studenţii având cinci meciuri. Eu personal am luptat fiecare meci, neavând probleme cu accidentările. Am câștigat fiecare meci înainte de limită, patru cu ippon (n.red. victorie supremă, obținută prin Knockout) iar cel de al cincilea cu ippon la sol prin strangulare astfel m-am clasat pe locul I la categoria -60 Kg Instituţii de învățământ militar”. – a declarat sportivul Bulai Daniel.

Sportivul este legitimat la CSM încă din anul 2008, iar antrenorul Oltean Petru spune că este foarte mândru de performanța elevului său, mai ales că munca pe care sportivii judoka, și în general practicanții artelor marțiale o depun la antrenamente nu este una tocmai ușoară și necesită efort, discuplină și perseverență.

„Sunt mândru de rezultatul obținut de elevul meu. Se dovedește încă o dată faptul că judo-ul practicat la CSM Sfântu Gheorghe este pe un făgaş bun, și elevii mei aduc rezultate din ce în ce mai bune, atât la judo cât şi la ju-jitsu, la orice nivel de competiție. (…) Am discutat și cu profesorul său de la Academie, ei nu au specilitatea judo acolo, a mers cu ce a învățat de la noi de la antrenamente și profesorul lui a fost foarte încântat de cât de bine a luptat și de tehnica pe care o cunoaște copilul. (…) În general sportivii, practicanții de judo și arte marțiale merg spre școli precum Academia de Poliție, Academia de Aviație, el va fi ofițer de fapt și marea majoritate a practicanțior de arte marțiale se îndreaptă spre meseriile acestea, pentru că probabil au învățat de mici și le pot folosi mai departe. Este destul de greu să iasă campion pe sistemul respectiv. Chiar dacă sunt puțin mai sever cu sportivii mei în sală, se scot rezultate la un alt nivel, să scoți rezultate la seniori e chiar muncă titanică.” – a declarat antrenorul CSM, Oltean Petru.

Activitatea, organizată de Biroul Educație Fizică al Statului Major General, a adunat la start loturile sportive reprezentative ale Statelor Majore, ale categoriilor de forțe, Comandamentului Logistic Întrunit, Comandamentul Comunicațiilor și Informaticii, Academiilor și Școlilor Militare de maiștri militari și subofițeri ale categoriilor de Forțe ale Armatei.

. . Ioana Ardeleanu 

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail