Voluntarii Asociației Salvatore s-au transformat pentru o zi în Iepurași de Paște. Aceștia au adus multă bucurie în inimile copiilor și famililor nevoiașe din județul Covasna, urându-le „Paşte Fericit!” într-un mod demn de admirație.

Asociația Salvatore din Sfântu Gheorghe a încheiat duminică prima etapă a acțiunilor de ajutorare a familiilor nevoiașe din județ, în preajma Sărbătorilor Pascale. Cu ajutorul voluntarilor și al oamenilor cu suflet mare, mai multe familii sărmane au avut ce pune pe mese, cu ocazia Paștelui Catolic, după ce timp de mai multe zile la rând, cu sprijinul lanțului de magazine Merkur din oraș, aceștia au colectat alimente de bază și dulciuri.

„A fost o acțiune amplă în care s-au implicat foarte mulți oameni, dornici de-a ajuta familiile nevoiașe, dar în special copiii. Nu ne-am așteptat ca locuitorii orașului să fie atât de deschiși către această acțiune de colectare a alimentelor.” – a declarat președintele Asociației Salvatore, Buna Hunor.

În cadrul acțiunii, clienții care intrau în magazinul Merkur situat în piața centrală agroalimentară, erau întâmpinați de voluntarii Asociației, care le înmânau câte un tichet cu mențiunea: „Cumpără cu unul în plus!”, și pe care erau enumerate produsele necesare acestor familii: făină, zahăr, orez, griș, ulei pentru gătit, carne și produse din carne, porumb fiert, conserve, condimente, cacao, biscuiți, dulciuri, șampon, săpun, periuță de dinți și pastă de dinți. Astfel, în cadrul primei etape a acțiunii de ajutorare a familiilor nevoiașe, au fost adunate alimente suficiente pentru formarea unui număr de 80 de pachete.

„Cu această ocazie am putut ajuta foarte multe familii, cu numeroși copii, din localitățiile Ojdula, Ghidfalău, Baraolt, Chichişi, Magheruș, Ilieni, Covasna dar și din Sfântu Gheorghe. Iepurașii Asociatiei Salvatore au adus lumină și pace în inimiile acestor familii.” – a mai spus președintele Asociației Salvatore.

Potrivit acestuia, acțiunea voluntarilor va continua și în preajma Paștelui Ortodox, când voluntarii Asociației Salvatore vor strânge din nou alimente de bază, dulciuri și produse destinate igienei personale, pe care ulterior le vor dona familiilor ortodoxe nevoiașe, din județ.

 

Ioana Ardeleanu . .

 

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail