. . 19 persoane din judeţ s-au arătat interesate, de la începutul acestui an, să plece la muncă în străinătate prin intermediul reţelei EURES România.

Datele oferite marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, de conducerea Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Covasna, arată că de la începutul anului și până în prezent, 19 persoane au călcat pragul Agenţiei Judeţene pentru a-şi manifesta interesul de a ocupa locuri de muncă puse la dispoziţie de angajatorii din Spaţiul Economic European.

„Până acum, s-au înscris  la noi 19 persoane care doresc să lucreze în străinătate, 11 dintre înscrieri realizându-se în luna februarie.” – a declarat – marți – directorul executiv al AJOFM Covasna, Kelemen Tibor. Acesta a menționat că majoritatea persoanelor înscrise au vârsta cuprinsă între 26 și 35 de ani și au un nivel scăzut de pregătire profesională.

„Din totalul celor 19 persoane înscrise, 13 au studii parțiale, incomplete sau primare. Cu studii liceale sunt 5 persoane și o singură persoană are studii universitare.” – a precizat directorul executiv al AJOFM Covasna.

Locuri de muncă vacante în străinătate

Angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, în această perioadă, prin intermediul reţelei EURES România, peste 400 de locuri de muncă vacante.

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) a anunțat printr-un comunicat recent postat pe site-ul său, că prin reţeaua EURES, pune la dispoziţia persoanelor care doresc să lucreze în străinătate 425 de locuri de muncă vacante la angajatorii din Spaţiul Economic European.

Spre exemplu, în Marea Britanie sunt disponibile 209 locuri de muncă; în Germania sunt disponibile 88 locuri de muncă; în Suedia, 55 locuri de muncă; în Slovacia, 43; în Republica Cehă, 21; în Polonia, 4; în Norvegia, 3; iar în Belgia și Spania, câte un loc de muncă.

„Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând portalul EURES naţional, www.eures.anofm.ro, sau se pot prezenta la sediul agenţiei judeţene pentru ocuparea forţei de muncă de domiciliu sau reşedinţă, unde consilierul EURES îi poate îndruma.” – se arată în comunicatul de presă postat pe site-ul ANOFM.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail