„Orizont”, cel de-al treilea lung metraj regizat de Marian Crișan va avea o proiecție specială, sâmbătă, 19 martie (a.c.), la Teatrul „Andrei Mureșanu” din Sfântu Gheorghe, în prezența actorului Hatházi András.

Pelicula va rula sâmbătă, 19 martie (a.c.), începând cu ora 19.00, la Sala ”Arta” a Teatrului „Andrei Mureșanu” din Sfântu Gheorghe.

Actorul András Hatházi, va fi prezent la proiecție. Născut în Brașov, acesta a locuit și a studiat, o perioadă, la Sfântu Gheorghe, în prezent fiind stabilit la Cluj, activând în cadrul Facultății de Film și Televiziune din cadrul Universității „Babeş-Bolyai”.

„Deși acum sunt clujean, Sfântu Gheorghe este . . acasă.”- a declarat ieri, actorul András Hatházi.

Scenariul filmului „Orizont” este inspirat de nuvela „Moara cu noroc” de Ioan Slavici.

„<<Orizont>> spune povestea lui Lucian (András Hatházi) şi a Andrei (Rodica Lazăr) – soţ şi soţie, care, încercând să îşi găsească <<norocul>>, preiau în administrare o cabană pierdută undeva în Munţii Apuseni. Lucrurile par să meargă bine până când Lucian realizează că tot ce se întâmplă pe munte şi la cabană e controlat de Zoli (Bogdan Zsolt), un cap al mafiei tăierilor ilegale de păduri.” – se arată pe pagina evenimentului, creată pe o rețea de socializare.

Potrivit aceleiași surse, din distribuție mai fac parte Emilian Oprea, Maria Seleș, Ioan Paraschiv, Valeriu Andriuță, Elena Purea.Imaginea este semnată de Oleg Mutu, montajul a fost realizat de Tudor Pojoni, scenografia Simona Pădurețu iar Alexandra Alma Ungureanu a fost responsabilă de costume. Muzica a fost compusă de Cristian Lolea.

Potrivit sursei citate, după premiera mondială de la Tallin de la sfârșitul anului trecut, filmul s-a bucurat de cronici elogioase în publicații internaționale importante.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail