. . La începutul acestei săptămâni, Balta Valea Mare a fost populată cu 2.500 de kilograme de crap.

Proprietarul Bălții Valea Mare, Ioan Oprea, a declarat ieri că aceasta a fost prima acțiune de populare din acest an:

„Prima populare din acest an – cu 2.500 de kg de crap – a fost făcută la începutul săptămânii. Aceste populări se fac de câte ori este nevoie, în funcție de cum se prinde peștele. Pe lângă crap, aici avem și caras.” – a spus proprietarul Ioan Oprea, care a menționat că a deschis deja sezonul de pescuit în scop recreativ.

Ioan Oprea a precizat că programul de pescuit este de la ora 7.00 la ora 19.00, taxa de acces fiind 20 de ron de persoană.

Balta are adâncimea între 1 și 2,5 metri; are un luciu de apă de şapte hectare și a fost amenajată în urmă cu câțiva ani, inițiativa fiind bine primită de către pescari, a spus proprietarul Ioan Oprea, care a menționat că organizează, acolo, deseori, concursuri specifice.

În judeţ mai există şi ale bălţi private amenajate.

Potrivit Agerpres râurile şi lacurile din judeţul Covasna, aflate în administrarea Asociaţiei judeţene a pescarilor sportivi sau a unor persoane private, vor fi populate în această primavară cu câteva sute de kilograme de crap şi ştiucă.

Reprezentantul Asociaţiei pescarilor sportivi, Laszlo Bela, a declarat ieri, pentru AGERPRES, că cele două bălţi de la Reci, Râul Negru şi Râul Olt, precum şi alte câteva cursuri de apă aflate în administrare au fost populate anul trecut cu 7,2 tone de crap şi 520 de kilograme de ştiucă, iar la sfârşitul lunii aprilie urmează o nouă etapă de repopulare.

„La sfârşitul lunii aprilie vom pune două tone de crap la Reci, iar apoi, lunar, câte 500 de kilograme. Peştele îl cumpărăm din două surse, din Bistriţa şi din Ungaria”, a declarat Laszlo Bela.

Potrivit acestuia, asociaţia pe care o reprezintă are în prezent 1622 de membri.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail