. . Covăsneanul Augustin Covaciu a obținut șase medalii de aur la Campionatul Balcanic de Sală Masters, ce a avut loc, recent, în București.

Evenimentul, organizat de Federația Română de Atletism/Comisia Atleților Veterani, s-a desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute, în București. În competiție s-a înscris și Augustin Covaciu, din județul Covasna, la categoria de vârstă + 65 de ani. Acesta a participat la șase probe și a obținut locul I la fiecare dintre acestea.

„Am participat, sâmbătă și duminică, la Balcaniada – Campionatul Balcanic de Sală, în București, am concurat la șase probe și le-am câștigat pe toate cu locul I. Mă mir și eu…e formidabil (…)! E incredibil că pot să fac lucrul acesta (…). Deci, mi-am testat încă o dată starea de sănătate, pentru că starea de sănătate depinde de cât efort poți să faci. Un om, când e bolnav, nu poate să facă efort deloc. Vă spun sincer că acest concurs a fost foarte greu, aducând laolaltă oameni valoroși (…). Am participat la proba de 400 de metri și am obținut locul I; la proba de 800 de metri și am luat locul I; la 1.500 de metri și am luat locul I; la 3000 de metri și am ieșit pe locul I; la ștafeta I – 4x un tur x 200 de metri, am luat locul I (…) și la ștafeta 4×500 m – locul I. Din Balcani au fost în jur de 200 de participanți, iar din România, peste 200, deci, în total au fost aproximativ 450 de participanți, eu fiind singurul din județ (…) și am luat pentru clasamentul general al României, șase medalii de aur (…). ” a declarat, ieri, pentru „Mesagerul de Covasna”, Augustin Covaciu.

12 medalii obținute anul acesta

El a menționat că în aceeași perioadă a participat și la Campionatul Republican de sală, unde a obținut încă șase medalii de aur.

„Deja, în acest an am obținut 12 medalii. Anul trecut, am participat la 22 de competiţii naţionale şi internaţionale şi am ocupat locul I la 21 dintre acestea.” – a spus Augustin Covaciu.

Campionatul Mondial ce se va desfășura în 25 octombrie, în Australia; Campionatul Balcanic din  Belgrad, ce va avea loc în septembrie; Campionatul Republican ce se va desfășura la București, în luna iulie sunt câteva dintre competițiile de profil la care și-a propus să participe în 2016.

***

Augustin Covaciu este colonel în rezervă. I-a plăcut sportul de când se ştie. Încă din liceu şi din Şcoala Militară a practicat alergarea şi a avut rezultate sportive frumoase. O perioadă a pus pasiunea pentru alergare pe plan secund, însă după pensionare, în urmă cu aproximativ cinci ani, a decis să se dedice acestui sport.

Astăzi, la cei aproape 67 de ani pe care îi are, Augustin Covaciu nu lasă să treacă nicio zi în care să nu alerge cel puţin cinci kilometri, şi dovedeşte că vârsta nu este o scuză pentru a nu fi activ.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail